presumpte franctirador

La Guàrdia Civil es desvincula de la presència en un acte del tirador de Terrassa

L'institut armat assegura que no va condecorar ni va convidar el detingut que volia matar Sánchez

El senador de Bildu Jon Iñarritu pregunta al Govern quan es va fer aquesta polèmica fotografia

foto-pixelada

foto-pixelada

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil s’ha desvinculat de Manuel Murillo Sánchez, el vigilant de seguretat de 63 anys detingut pels Mossos d’Esquadra per presumir que volia matar el president del Govern, Pedro Sánchez. Fonts de l’Institut Armat asseguren a Europa Press que ni van condecorar ni van convidar a cap acte oficial aquest presumpte franctirador, que està en presó provisional.

El senador d’EH Bildu Jon Iñarritu ha registrat aquest dimecres una bateria de preguntes a la cambra alta dirigides al Govern en relació amb una fotografia que ell mateix ha difós a les xarxes socials. En la imatge s’hi veu Manuel Murillo al costat de membres de la Guàrdia Civil.

Segons aquestes fonts, Manuel Murillo va anar a un dinar organitzat per una associació d’amics de la Guàrdia Civil que se celebra anualment a la seu de la Zona de Catalunya i a al qual hi assisteixen unes 200 persones aproximadament. Va ser convidat per ser conegut d’algun membre de l’associació organitzadora, com a integrant al seu torn de l’Associació de Veterans de Muntanya de Catalunya.

16 armes

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, va assegurar dijous passat que el tirador veí de Terrassa (Barcelona), detingut presumptament per voler matar Sánchez, tenia la "clara voluntat" d’atemptar contra ell, però no tenia dissenyat cap pla concret perquè necessitava recolzament logístic. 

Al seu domicili se li van confiscar 16 armes de foc, llargues i curtes, algunes d’elles modificades i il·legals, i munició de guerra; de fet, allà es va localitzar un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador Skorpion vz.61 i rifles de precisió.

L’arrest es va produir el 19 de setembre al ser denunciat per una dirigent del partit Vox.  En el registre de la Guàrdia Civil, que és qui té competència exclusiva sobre intervenció d’armes, hi consta que Manuel Murillo tenia dues llicències i permís per a 13 armes de foc.

"Havia begut"

Notícies relacionades

El Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa (Barcelona) té oberta una causa contra ell pels delictes de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d’arma, delicte d’amenaces greus, delicte de tinença il·lícita i dipòsit d’armes, municions i explosius i un delicte d’odi.

Davant del jutge, Murillo va declarar, va informar Antena 3, que els missatges sobre la seva intenció d’assassinar Sánchez van ser producte de l’alcohol. “Sé que no és excusa, però havia begut”, va dir. En la seva declaració, després de ser arrestat, el tirador va negar que volgués matar realment el president del Govern i va assegurar que els missatges en què mostrava les seves intencions van ser fruit de l’alcohol i per fer-se el "patriota" davant la representant de Vox que el va acabar denunciant.