COMICIS 2019

La CUP es planteja les municipals com una "revàlida de la unilateralitat"

Els anticapitalistes criden a superar el "bloqueig" de l'Estat i l'"autobloqueig" de JxCat i ERC a les urnes

zentauroepp41249613 graf6231  blanes  girona   09 12 2017   la concejala de la c171209204906

zentauroepp41249613 graf6231 blanes girona 09 12 2017 la concejala de la c171209204906 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ultima els preparatius per debatre les seves candidatures municipals i forjar un programa que els permeti "revalidar" la seva aposta per la "unilateralitat". La regidora a Barcelona Eulàlia Reguantha etzibat en roda de premsa que és la "primera oportunitat, des del 21-D, per passar comptes i analitzar el canvi d’estratègia que han començat tant JxCat com ERC en relació amb la seva disposició a estar a l’altura de l’1-O i el 3-O", i ha diagnosticat que es troben davant d’un "bloqueig de l’Estat i un autobloqueig de les forces independentistes". "No les entenem com a plebiscitàries sinó com una revàlida d’una experiència clau com ho és la unilateralitat", ha insistit.

Preguntada per possibles aliances amb altres forces polítiques sobiranistes, ha respost que "no es tanquen a acord amplis". Això sí, ha remarcat el seu "compromís" amb l’"assemblearisme", el "dret a l’autodeterminació" i la "independència". 

El responsable de municipalisme de la CUP, Joan Coma, ha assegurat que en el seu programa "macro" insistiran en la necessitat de "municipalitzar l’aigua", denunciar la corrupció amb "mà de ferro", i "construir sobiranies". Així mateix, ha cridat a la mobilització als carrers i a "trencar els límits imposats per l’Estat i la Unió Europea". 

Notícies relacionades

Els anticapitalistes obren el seu programa genèric a la participació de persones individuals i col·lectius que fins al 15 de desembre podran presentar les seves propostes en trobades en diferents punts del territori i per via telemàtica. A finals de desembre tancaran les seves propostes i les aprovaran en un consell polític el pròxim 12 de gener. Això sí, cada municipi tindrà autonomia per afegir concrecions adequades a la seva realitat local.

En el cas de les candidatures a l’Ajuntament de Barcelona, la confecció de les llistes es decidirà entre la segona setmana de desembre i mitjans de gener, quan es publicaran els noms que tenyiran la papereta cupaire.