PARLAMENT

Artadi admet que l'independentisme no té majoria per "fer-ho tot"

La portaveu del Govern assegura que la relació amb ERC és "cada dia més fluida"

zentauroepp45881288 la consellera de la presid ncia i portaveu del govern  elsa 181114115255

zentauroepp45881288 la consellera de la presid ncia i portaveu del govern elsa 181114115255 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha admès aquest dimecres que l’independentisme no compta amb prou majoria parlamentària "per fer-ho tot". Segons ha explicat en una entrevista a Ser Catalunya, la majoria independentista es va perdre el 22 de març quan la CUP no va permetre la investidura de Jordi Turull en primera volta.

Notícies relacionades

Així mateix, ha considerat que la majoria de 70 diputats "no sempre hi és i n’hi ha exemples clars". "La realitat", ha reiterat, és que als diferents grups secessionistes els costa "aproximar les visions", ha afegit Artadi.

Però la portaveu de l’Executiu català també ha volgut destacar que la relació amb els socis d’ERC "cada dia és més fluida" i ha insistit que l’opció de la llista unitària és la millor de cara a les pròximes conteses electorals. "No ens cansarem d’oferir-ho. Estem disposats a cedir a favor que hi hagi unitat", ha afegit, amb referència a la proposta de Carles Puigdemont d’anar de número dos d’Oriol Junqueras en les europees.