"Sensació de pena"

Catalá veu "injust" que es "contamini" la carrera de Cospedal per les gravacions de Villarejo

fcasals35495907 madrid  12 09 2016   politica  rafael catal   ministro de ju160912144003

fcasals35495907 madrid 12 09 2016 politica rafael catal ministro de ju160912144003 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L’exministre de Justícia Rafael Catalá considera "molt ingrat i molt injust" que les gravacions filtrades de les converses entre l’excomissari José Manuel Villarejo i l’ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal "contaminin una carrera política de trenta anys".

En una entrevista a TVE, l’actual secretari de Justícia i Administracions Públiques dels populars, que va coincidir amb Cospedal al Govern de Mariano Rajoy liderant ella la cartera de Defensa, ha admès "sensació de pena i tristesa" per la sortida de la política.

Cospedal ha deixat el seu lloc en l’Executiva del PP i el seu escó al Congrés dels Diputats després de revelar-se converses que va mantenir amb Villarejo –a la presó per presumptes delictes de pertinença a organització criminal, suborn, blanqueig de capitals, revelació de secrets i extorsió–, en les quals li demanava investigar el paper de Javier Arenas en la fundació Associació d’Estudis Europeus.

Segons entén Catalá, l’ex secretària general del PP estava "fent la seva feina, ordenant casa seva", i, tot i que la trobada amb Villarejo li pugui semblar "inadequada a algú", no es pot dir que "espiés cap company" perquè es va limitar a demanar informació "sobre una fundació en què participava" el partit.

"Cada dilluns donant la cara"

Notícies relacionades

D’aquesta manera, ha afirmat que comprèn la seva marxa pel "compromís amb la transparència del PP", però ha insistit que "s’és injust amb Cospedal en el balanç de la seva trajectòria". Ha recordat que ha sigut a la cúpula de la formació en "una època molt difícil" amb "casos de corrupció vergonyosos" i que "ella estava cada dilluns a la seu de Génova donant la cara".

En l’entrevista també ha assegurat que no coneixia els suposats pagaments del Ministeri de l’Interior al xòfer de l’extresorer popular Luis Bárcenas; ha assegurat que és "normal" la gestió que ha fet el Tribunal Suprem per decidir qui paga finalment l’impost sobre les hipoteques, i ha rebutjat que la sentència del Tribunal d’Estrasburg, que qualifica d’"injust" el judici sobre Arnaldo Otegi, "desacrediti els milions de temes que cada dia es resolen amb absoluta qualitat".