COMMOCIÓ EN EL PP

Casado afirma després de la renúncia de Cospedal que serà inflexible "sigui qui sigui" l'afectat

El president del PP assegura que no tolerarà "cap comportament que no sigui exemplar"

lainz45808224 graf4459  helsinki  finlandia   08 11 2018   el l der del pp181108155740

lainz45808224 graf4459 helsinki finlandia 08 11 2018 el l der del pp181108155740 / TAREK PP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dijous, un dia després que María Dolores de Cospedal hagi abandonat la vida política, que no tolerarà "cap comportament que no sigui exemplar" i serà "absolutament inflexible" davant de qualsevol irregularitat, "sigui qui sigui" la persona afectada.

Així s’ha pronunciat en declaracions davant dels mitjans de comunicació, en el Congrés del PPE que se celebra a Hèlsinki (Finlàndia), després de l’adeu polític de Cospedal per la polèmica de les gravacions amb l’excomissari José Manuel Villarejo.

Al ser preguntat si aprofitarà la sortida de Cospedal per fer canvis en la seva direcció, Casado ho ha rebutjat perquè, segons ha explicat, l’exministra ha abandonat el Comitè Executiu, que és un òrgan en el qual hi era com a "vocal de lliure designació" –la va proposar el mateix president del PP– sense "atribucions sectorials ni territorials"

El president del Partit Popular ha assenyalat que aquest Comitè Executiu Nacional del PP seguirà "funcionant i amb les vicesecretaries a ple rendiment", abocades en la preparació dels programes electorals i les campanyes.

Maroto, més dur

Davant la contundència amb què s’ha expressat el seu ‘número tres’, Javier Maroto, assegurant que el PP "gira full" amb la sortida de Cospedal, Casado ha assenyalat que el seu responsable d’Organització i ell mateix s’han "caracteritzat sempre" per defensar les sigles del PP, però també per "exigir responsabilitat i exemplaritat" als membres del partit que "haguessin pogut fer algunsa cosa malament".

De fet, Casado ha remarcat que aquest "compromís" es va revalidar en el Congrés del juliol, el que el va elegir president del PP perquè un dels "punts" del seu programa va ser "ser exigents amb qualsevol comportament que sortís de l’exemplaritat", comprometent-se també a "no permetre dobles vares de medir" ni que altres partits s’"acarnissin" amb el Partit Popular "de forma injusta".

"No es tolerarà cap comportament que no sigui exemplar i serem absolutament inflexibles amb qualsevol irregularitat o absència d’honestedat, sigui qui sigui el que tingui aquest comportament i ho hagi fet quan ho hagi fet", ha afirmat, per insistir que aquest serà "un dels punts fonamentals" en la seva actuació com a president del PP.

També ha opinat sobre l’adeu de Cospedal José Manuel García-Margallo. L’exministre d’Exteriors ha admès que sent la notícia però ha celebrat que s’hagin anteposat els interessos del partit als personals. "Això l’honora", ha dit. "Quan va veure que el foc no amainava i que el perjudici per al partit podria ser més gran del que ja ha sigut, va decidir abandonar l’escó, cosa que l’honora", ha conclòs el que va ser cap de la diplomàcia espanyola.

Santamaría, "amb molta distància"

Notícies relacionades

Finalment, l’exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría –una de les grans rivals polítiques de Cospedal– ha afirmat que veu "amb distància" el panorama polític actual i la situació interna dins del Partit Popular.

Ha assenyalat que veu els últims esdeveniments com creu que els ha de veure: "Amb molta distància".