EN DIVERSES FAÇANES

Nou incident a Verges: pintades amb símbols nazis i contra Torra

Un grup de persones retiren estelades del municipi, arrenquen llaços grocs a la Pera i serren un pal a Palamós

zentauroepp45792822 algunes de les pintades que han aparegut en diverses fa anes181107122812 / Gemma Tubert

zentauroepp45792822 algunes de les pintades que han aparegut en diverses fa anes181107122812
zentauroepp45792900 unes de les pintades que han aparegut en diverses fa anes de181107122822
zentauroepp45792856 altres de les pintades que han aparegut a verges aquest 7 de181107122748

/

2
Es llegeix en minuts
ACN

Verges (Baix Empordà) s’ha despertat aquest matí amb diverses façanes pintades amb símbols nazis, insults contra el president Quim Torra i escrits com ara “‘Todos somos españoles’" i “‘Viva España’”. També han pintat banderes espanyoles als fanals i pilons dels diferents accessos al municipi i han tret les quatre estelades que hi havia a les carreteres. Es tracta del tercer incident d’aquest tipus que es registra al municipi gironí en sis mesos.

L’alcalde del municipi, Ignasi Sabater, ha atribuït els fets a un grup "d’extrema dreta que actua encaputxat i de nit" i que busca el "conflicte". Per això, ja ha anunciat que l’ajuntament es personarà com a acusació particular i ha animat els veïns afectats a denunciar els fets. També ha avançat que organitzaran una jornada "participativa" per netejar els desperfectes.

Sabater ha qualificat la situació de "surrealista" i ha assegurat que els autors dels desperfectes "no poden viure sense conflicte". "Però aquí a nosaltres no ens trobaran mai, perquè el nostre és un projecte de propostes, de compromís social i nacional", ha insistit.

Entre les pintades, hi ha diversos insults a Torra i a l’expresident Carles Puigdemont com ara “‘hijo de puta’" i “‘maricón traidor’”, però també hi ha escrits com ara “‘Torra llevará a la ruina a Catalunya’” i esvàstiques.

Desperfectes en diversos municipis

Però Verges no ha sigut l’únic municipi de la província de Girona que ha patit gamberrades contra símbols independentistes durant aquesta matinada. A Palamós (Baix Empordà) han tornat a serrar el pal de l’estelada que està ubicada a la rotonda de l’entrada de la població des de Calonge.

També han pintat missatges com ara “‘Banderas sí esteladas, no’”, “‘Viva España’” i “‘Fascistas independentistas’”. Feia tres dies que l’ANC havia penjat de nou la bandera.

A la Pera (Baix Empordà) han arrencat els llaços grocs penjats per tot el poble i han pintat banderes espanyoles als fanals. L’alcaldessa, Maria Lluïsa Teixidor, ha expressat la seva indignació dient que és un grup "organitzat" perquè casualment "sempre actuen els dimarts de cada tres setmanes".

Notícies relacionades

Palafrugell (Baix Empordà) també ha patit actes vandàlics els últimes dies. Aquest cap de setmana van trencar el pal de l’estelada de la plaça Floreal i durant el primer cap de setmana de novembre van retirar llaços grocs. En alguns murs del poble també van aparèixer pintades amb missatges com ara “‘Viva España’” i “‘Viva la Guardia Civil’”.

Per la seva banda, el grup independentista La Forja-Baix Empordà ha denunciat aquest dimecres les accions titllant-les de "provocacions" i van assegurar que "mantindran la campanya antifeixista". I han conclòs el missatge a les xarxes socials dient "L’Empordà serà la tomba del feixisme! No passaran!".