Protesta convocada per a aquest dissabte

Iglesias crida a la mobilització als carrers després de la "humiliació" del Suprem

El líder de Podem denuncia una decisió "vergonyosa" i aposta per legislar contra la decisió al Congrés

GRAF7221. MADRID, 20/09/2018.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, durante la rueda de prensa ofrecida al término del pleno celebrado hoy en el Congreso. EFE/Emilio Naranjo

GRAF7221. MADRID, 20/09/2018.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, durante la rueda de prensa ofrecida al término del pleno celebrado hoy en el Congreso. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha denunciat aquest dimecres que la decisió del Tribunal Suprem de carregarl’impost de les hipoteques sobre els usuaris és una de les humiliacions "més grans possibles de la nostra època", que ha de tenir resposta als carrers, a través de mobilitzacions, i al Parlament, mitjançant canvis legislatius per protegir els ciutadans davant la banca.

"És vergonyós el que estem veient, que la llei no és igual per a tothom i sembla que la banca està per sobre de la llei", ha denunciat el líder del partit morat en una entrevista a la cadena SER.

Per això, Iglesias ha assenyalat que la primera reacció ha de ser la mobilització civil, que ja ha sigut convocada a una protesta dissabtevinent davant el Tribunal Suprem a les 18 hores. "Cal recordar una cosa molt important, que els avenços socials els aconsegueix la gent", ha assegurat.

Conservadors indignats

"El que ha passat és gravíssim, fins i tot els sectors conservadors estan indignats", ha emfatitzat Iglesias, i ha afegit que aquesta decisió també ha de portar necessàriament els grups parlamentaris a "prendre una decisió per legislar d’una vegada en defensa dels usuaris de la banca i de la dignitat democràtica".

Així mateix, Iglesias ha recordat que la seva formació va presentar una querella per prevaricació contra el president de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem, Luis María Díez-Picazo, que ha sigut arxivada "en temps rècord". "No entenc què ha d’ocultar", ha assenyalat.

Notícies relacionades

"El que vivim és gravíssim. Que després que la sala habilitada per prendre una decisió ajustada al dret, com que això afecta als bancs, en qüestió d’hores es comencin a produir crides i hi hagi una intervenció de Luis María Díez-Picazo sense precedents per canviar-la", ha denunciat.

"La banca no pot estar per sobre de la decència. Els jutges del Tribunal Suprem no poden estar per sobre del dret, per sobre de la llei, no es poden convertir en servidors de la banca", ha conclòs el secretari general de Podem.