Acusacions de la Fiscalia

Ciutadans forçarà el PSOE a posicionar-se sobre possibles indults per al procés

Arrimadas afirma que les declaracions socialistes comprometen "greument" la independència judicial

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas.

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas. / MAR MARTÍ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans vol evitar que el Govern pugui indultar els presos del procés i ha presentat, per això, una proposició no de llei contra la impunitat dels encausats pel"cop separatista" a Catalunya, que obligarà les forces polítiques a retratar-se.

El grup parlamentari de Ciutadans ha argumentat que, en paral·lel a la tramitació de la causa penal, dirigents polítics socialistes s’han mostrat favorables a l’"atenuació" de les mesures adoptades contra els polítics empresonats.

Segons Ciutadans, aquestes afirmacions comprometen "greument" el principi d’independència del Poder Judicial, al qual s’adverteix –afirma– de la "possible inexecució" de les sentències condemnatòries que es podrien dictar.

La proposició, que té tota la intenció de conèixer la posició del PSOE i del president del Govern, Pedro Sánchez, tal com ha assenyalat aquest divendres la líder del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, recorda en l’escrit que el líder del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat en diverses ocasions partidari de l’indult.

Notícies relacionades

Ciutadans creu que amb aquesta mesura de gràcia tots els ciutadans es poden sentir "discriminats i desemparats" davant el fet que determinats dirigents polítics que han mostrat "un manifest menyspreu per la llei, la democràcia i la convivència" es vegin lliures de tota responsabilitat. També ho ha fet –afirma el grup taronja- la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Això suposaria, segons la seva opinió, "un greu i irresponsable exercici de deslegitimació i voladura" del sistema democràtic.