DEBAT CONSTITUENT

Antonio Baños, Beatriz Talegón i Albano-Dante Fachín en el consell assessor de Lluís Llach

El cantautor revela els integrants de l'organisme que ha d'impulsar el Fòrum Cívic i Social

zentauroepp45575974 torra181023121534

zentauroepp45575974 torra181023121534

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La periodista Beatriz Talegón, l’exdiputat de Catalunya Sí Que es Pot al ParlamentAlbano-Dante Fachín i els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Gabriela Serra formaran part del consell assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, que presideix el cantautor i exdiputat Lluís Llach.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, Llach ha detallat aquest divendres els membres que tindrà aquest consell, que preveu que representi "un ampli ventall" de la societat civil catalana i que treballarà per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre el futur polític de Catalunya.

Llach, que ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim Torra, li va encarregar aquest projecte perquè la seva figura genera consens, ha precisat que en cap cas el seu consell, que serà impulsor del debat, serà l’encarregat d’iniciar un procés constituent perquè això "només ho pot fer el Parlament".

Notícies relacionades

També formaran part del consell les exdiputades Àngels Maria Martínez Castells, Montserrat Palau i Carmina Castellví, i els experts constitucionalistes Jaume López, Albert Noguera i Jordi Domingo.

Altres membres anunciats per Llach són l’economista Miquel Puig i la sociòloga Marta Rovira Martínez, directora del Fundació Congrés de Cultura Catalana.