COMPTES DEL 2019

Casado augura "gestos" de Sánchez amb els presos per a l'aprovació dels Pressupostos

El líder conservador diu que el president pactarà en secret el recolzament d'ERC i el PDECat

El dirigent del PP exigeix al Govern que deixi de donar "indicacions irresponsables" als jutges

fcasals45483196 graf7421 madrid  15 10 2018   el presidente del partido popu181016102500

fcasals45483196 graf7421 madrid 15 10 2018 el presidente del partido popu181016102500 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

"Pacte ocult amb els independentistes" és una expressió que els dirigents del PP repeteixen des que Pedro Sánchez va fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa, el juny passat. El recolzament que ERC, el PDECat i Bildu van donar al dirigent socialista és utilitzat pels conservadors per posar en dubte les negociacions i els suports que necessita el cap de l’Executiu per tirar endavant qualsevol proposta al Congrés i, sobretot, la més important, la delsPressupostos del 2019.

El mateix dia que es compleix un any del’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez pel paper que van exercir el 20-S davant de la Conselleria d’Economia, el líder del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat segur que Sánchez negociarà en secret amb els independentistes per aconseguir el seu recolzament als Comptes. "És que no me’n refio, és que estic convençut que faran com amb la moció de censura, per sota pactaran gestos. Ja estem veient com estan a les presons de Catalunya, amb un règim completament discrecional de visites, de sortides al pati, de trucades, de reunions... I em temo que això és el que intentaran pactar per sota de la taula no només amb ERC i el PDECat, també amb el partit ‘abertzale’, que també està demanant compromisos inconfessables dels quals em temo que va anar a parlar [José Luis Rodríguez] Zapatero amb [Arnaldo] Otegi en una reunió vergonyant", ha assegurat Casado en un esmorzar informatiu d’Europa Press.

Notícies relacionades

El dirigent popular ha tornat a reclamar l’aplicació de l’article 155, perquè "la situació a Catalunya és insostenible". Ha tornat a denunciar que als carrers hi ha “‘kale borroka’” i ha assenyalat "l’intent d’assalt al Parlament". Casado ha assegurat que a Catalunya "hi ha un supremacisme que cal combatre" aprofitant les eleccions municipals, i per això ha demanat un recolzament clar als partits constitucionalistes a Barcelona i a les principals ciutats perquè "la quimera independentista" caigui.

"Em consta que els jutges estan aplicant la llei i espero i confio que la Fiscalia General de l’Estat i els fiscals del Tribunal Suprem facin el mateix. Però demano una cosa al Govern: que deixi de donar indicacions irresponsables als jutges", ha dit el dirigent popular. Casado es referia a les declaracions de la vicepresidenta, Carmen Calvo, sobre l’excés que pot suposar la presó preventiva i la possibilitat que siguin indultats després, com va apuntar la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.