CATALUNYA

Torrent defensa haver posat el Parlament al servei de la democràcia, "com Forcadell"

El president de la Cambra catalana diu que es repetiran les resolucions fins que no hi hagi "una solució democràtica al conflicte polític"

zentauroepp43323983 graf6877  barcelona  14 05 2018   el presidente de la c mara180514102451

zentauroepp43323983 graf6877 barcelona 14 05 2018 el presidente de la c mara180514102451 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del ParlamentRoger Torrent, ha negat aquest dilluns haver posat la Cambra catalana al servei de l’independentisme: "He posat el Parlament al servei de la democràcia, com va fer Forcadell", ha assegurat, mentre que ha rebutjat haver-lo posat al servei del’independentisme, com l’acusen algunes formacions polítiques de l’hemicicle.

En una entrevista de la SER, Torrent ha insistit que al Parlament s’ha de poder parlar de tot i ha assenyalat que es repetiran les resolucions, com la reprovació del Rei, fins que no hi hagi "una solució democràtica al conflicte polític". 

Torrent ha exposat que el Parlament va reprovar el Rei –a través d’una iniciativa dels comuns avalada per ERC i JxCat– per criticar que el Monarca "entre altres coses, ha donat cobertura a la repressió i a la violència exercida contra la ciutadania" de Catalunya l’1 d’octubre del 2017.

Expressió de la majoria

El president de la Cambra ha considerat que la resolució, que es va aprovar dijous de la setmana passada, és l’expressió del que pensa la majoria de catalans: "Una immensa majoria de catalans i catalanes comparteixen valors republicans".

Notícies relacionades

Torrent ha vaticinat que, mentre no arribi una solució política i democràtica al conflicte, els diputats de la Cambra, com a representants dels ciutadans, "plantejaran resolucions com les que es van plantejar la setmana passada".

Ha insistit a defensar que ell representa els 135 diputats de la institució: "Fins i tot tots els que puguin pensar que jo els represento més o menys".