Tortura franquista

Sánchez anuncia mesures "exemplars" contra el comissari que va convidar Billy el Niño

Iglesias veu l'assistència de Billy el Niño en una festa de policies com una provocació al Govern

zentauroepp24404441 former member of the security forces of the franco dictators180626102345

zentauroepp24404441 former member of the security forces of the franco dictators180626102345 / GERARD JULIEN

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Amb simpatia i demostrant la sintonia que hi ha entre el Govern i Podem, el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest matí que es prendran mesures "com més exemplars millor" contra el comissari en cap de Ciudad Lineal, José Manuel Mariscal De Gante i Mirón, per haver convidat l’exinspector Antonio González Pacheco, ‘Billy el Niño’,a celebrar en una comissaria el dia dels Àngels Custodis.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, traient pit pels pactes assolits amb el PSOE per haver tret les medalles i condecoracions a Billy el Niño, ha preguntat al Govern durant la sessió de control del Congrés quines mesures durà a terme. "És una provocació, perquè Billy el Niño sap que vostè i jo vam acordar treure-li les condecoracions i l’extra de pensió que rep", ha insistit el líder de la formació morada, per acabar dient "malnascut" a l’excomissari per atrevir-se a anar a un acte públic de la policia demostrant "arrogància i sensació d’impunitat".

Notícies relacionades

I amb el distanciament entre Podem i el Govern per culpa dels Pressupostos present durant els últims dies, Sánchez ha volgut recalcar la bona relació entre tots dos i ha assegurat diverses vegades que comparteix "en bona mesura la seva reflexió i plantejament". "Un rebuig absolut d’aquest tipus d’invitacions", ha deixat clar Sánchez, que ha explicat que la investigació oberta pel ministre d’InteriorFernando Grande-Marlaska, contra el comandament que va convidar Billy el Niño acabarà amb un expedient disciplinari.

A més, els dos líders han coincidit que la presència del torturador en una comissaria suposa ofendre "la memòria històrica", les "víctimes" i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.