MUNICIPALS

Valls no inclourà les sigles de Ciutadans en la seva llista a l'alcaldia de Barcelona

L'ex primer ministre francès vol atreure el "catalanisme moderat" i torna a fer una crida al PSC

fcasals45302023 former french prime minister manuel valls speaks during a se181009101510

fcasals45302023 former french prime minister manuel valls speaks during a se181009101510 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ex primer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha assegurat aquest dimarts que les sigles de Ciutadans no apareixeran en la seva llista electoral, que serà "molt transversal", i ha explicat que intentarà atreure sectors del "catalanisme moderat".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Valls ha recalcat que ell és un "candidat independent" que té l’"honor" de comptar amb el "recolzament" de Ciutadans, formació que ha definit com un "moviment de centre liberal", al seu judici, comparable amb En Marche, d’Emmanuel Macron. Després d’aconseguir escó amb les sigles del Partit Socialista francès, l’ex primer ministre va anunciar el 27 de juny passat que deixava la força després de 37 anys de militància i que s’afegia a la majoria parlamentària de Macron.

Segons Valls, Ciutadans fa un "un acte de generositat" recolzant la seva plataforma, que serà "molt transversal" i que inclourà "gent que ve del socialisme i del maragallisme", tot i que també espera "convèncer" sectors del "catalanisme moderat i obert".

Contra Colau i l’independentisme

Serà, ha dit Valls, "una coalició" sota el seu "lideratge" i el seu "projecte", sense "condicions" i "amb el recolzament del primer partit de Catalunya", en al·lusió a Ciutadans, i haurà de competir a Barcelona amb l’espai que encapçala l’actual alcaldessa, Ada Colau, i ambl’independentisme.

Notícies relacionades

Valls ha reconegut que li agradaria governar a l’Ajuntament de Barcelona juntament amb el PSC, ja que el socialisme ha sigut la seva "família política", si bé la seva plataforma es mourà en un espai més ampli, que va "del centreesquerra al centredreta".

A més, ha explicat que per garantir una "paritat absoluta" configurarà una "llista cremallera", en què hi haurà una "número dos que representarà molt el que és Barcelona", tot i que no ha revelat més detalls sobre els integrants de la candidatura.