HA CONFIRMAT LA SEVA DIMISSIÓ

Dures pancartes de comiat a Valls a l'Assemblea Nacional francesa: «Fins mai»

El polític francès ha assegurat que el seu futur ara és a Barcelona

vallsfr

vallsfr

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La marxa de Manuel Valls de la política francesa no ha deixat ningú indiferent. Defensors i detractors del polític han manifestat les seves opinions aquest dimarts a l’Assemblea Nacional del país amb aplaudiments o cartells de “fins mai” (bon débarras, en francès).

L’exprimer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha confirmat aquest dimarts la seva dimissió com a diputat en ple clima de tensió davant el president de l’Assemblea Nacional, Richard Ferrand, una renúncia que es farà efectiva demà, ha confirmat en el seu compte de Twitter.

“Bonica trobada amb Richard Ferrand, hem parlat del treball legislatiu (...), la situació política. Li acabo de presentar la meva dimissió, que serà efectiva el 3 d’octubre que ve”, ha revelat el que fos primer ministre de França entre març del 2014 i desembre del 2016, durant el mandat de François Hollande.

Ha sigut precisament Ferrand l’encarregat d’adreçar-li unes emotives paraules en què li ha agraït el seu servei al capdavant de la República francesa. Però poc després d’aquest discurs, diversos diputats li han mostrat cartells amb la frase “fins mai” impresa. 

Al seu torn, a la mateixa xarxa social, al costat d’una foto de tots dos en l’Assemblea, Ferrand ha confirmat la trobada amb Valls, de qui ha dit que “marxa a la conquesta de Barcelona i es disposa a escriure una bonica pàgina del futur d’Europa”.

Elegit sempre com a diputat pel departament d’Essonne, pertanyent a la regió de París, Valls va rebre una ovació, però també esbroncades durant la seva intervenció en l’assemblea, tal com queda patent en aquestes imatges. 

S’allunya de la política francesa

Valls ha precisat que no tornarà a dedicar-se a la política a França i que assumirà i mantindrà “la responsabilitat que es derivi del resultat de les eleccions municipals de l’any vinent, sigui el que sigui”.

En un comunicat, Valls ha precisa el que ell ha qualificat d’“informacions inexactes aparegudes aquesta tarda en diversos mitjans de comunicació”, en què s’indicava que l’antic cap de Govern francès deixarà la política en cas que fracassi la seva carrera per l’alcaldia de la capital catalana. Valls també ha assegurat que ha fixat a Barcelona la seva residència habitual i que es quedarà en aquesta ciutat en el futur.

Notícies relacionades

En la nota, el candidat a alcalde de Barcelona adverteix que “denunciarà tots i cada un dels intents de manipulació de les seves paraules i missatges” i sol·licita als mitjans de comunicació que han recollit aquestes informacions inexactes sobre el seu futur que les corregeixin “amb la versió oficial del candidat”.

Manuel Valls ha dit que la ciutat catalana és “una de les capitals d’Espanya” i que mai podria ser la capital d’una eventual república catalana.