Pressupostos Generals

Sánchez manté els seus plans per als nous pressupostos després d'ultimàtum de Torra

El president del Govern ha assegurat que impulsaran el desenvolupament de les 'starts up' per ajudar els emprenedors

zentauroepp45223567 spanish prime minister pedro sanchez speaks during a reuters180927195216

zentauroepp45223567 spanish prime minister pedro sanchez speaks during a reuters180927195216 / SHANNON STAPLETON

1
Es llegeix en minuts
EFE

El cap del Govern, Pedro Sánchez, manté els seus plans per presentar el projecte de llei de pressupostos del 2019 després que aquesta setmana el president de la Generalitat, Quim Torral’amenacés de no continuar recolzant-lo si d’aquí un mes no s’avança cap a un referèndum d’autodeterminació.

Sánchez ha participat avui en el fòrum d’emprenedors South Summit, on els periodistes han intentat obtenir la seva opinió sobre aquestes paraules de Torra i si presentarà el projecte de llei de pressupostos o prorrogarà el que està en vigor i que va presentar el Govern anterior.

El cap de l’Executiu no ha fet declaracions als informadors, però en la seva intervenció en aquest fòrum i sense citar en cap moment l’ultimàtum de Torra, ha ratificat la seva intenció de seguir endavant amb el projecte de llei pressupostari.

Més beneficis per a les ‘starts up’

En concret, ha anunciat que aquest projecte inclourà incentius fiscals per a la inversió en investigació, desenvolupament i innovació a fi de facilitar la tasca de les denominades ‘start-up’ o empreses emergents.

Aquesta mesura, ha explicat, formarà part del projecte de llei de pressupostos en el qual està treballant el Govern i que remetrem –ha dit– el 15 d’octubre a Brussel·les".

Es tracta de la data límit en la qual l’Executiu ha d’enviar a la Comissió Europea el seu esborrany pressupostari per al pròxim any.

Notícies relacionades

Sánchez ha explicat que el Govern està treballant per arribar un acord el més ampli possible per aprovar aquests pressupostos.

Uns comptes de l’Estat que ha dit que permetran "mirar cap al futur, garantir l’estabilitat que necessita el nostre país també en termes econòmics i impulsar una agenda del canvi, transformació, emprenedoria i modernització de l’economia".