PGE

Montero descarta un avanç electoral "amb o sense Pressupostos"

La ministra d'Hisenda preveu "gairebé al 100%" que les eleccions andaluses i les generals no coincidiran

undefined44291616 ministra montero consejo de ministros180713170157

undefined44291616 ministra montero consejo de ministros180713170157 / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha descartat aquest dijous un avanç dels comicis generals i ha rebutjat que les eleccions coincideixin amb les autonòmiques a Andalusia, "seran separades gairebé al cent per cent". "No veig de cap manera una qüestió d’aquest tipus, tenim molt projecte per executar, amb o sense Pressupostos intentarem promoure iniciatives polítiques que comptin amb la majoria de la Cambra", ha assenyalat a Antena 3.

"Tenim tants projectes que estic pràcticament segura que no hi haurà cap avanç electoral", ha recalcat la titular de Justícia, i ha apuntat que a l’Executiu socialista li queda "molta feina per fer" abans d’avançar els comicis.

Preguntada per un escenari en el qual les eleccions generals coincideixin amb els comicis autonòmics a Andalusia, Montero ha sigut taxativa rebutjant rotundament que les dues eleccions se celebrin conjuntament.

"Tenir-les separades permet parlar justament del que es tracta, què aporta cadascú a Andalusia, Susana Díaz vol eleccions amb clar accent andalús. Puc assegurar gairebé al cent per cent que seran separades", ha recalcat la ministra i exconsellera en el Govern andalús.

Montero ha apuntat que les eleccions andaluses podrien ser "molt abans" que les generals i, per tant, descartaria que les dates coincidissin. De tota manera, ha indicat que els dos presidents tenen al cap "el que volen fer" i "ho comparteixen amb el seu entorn". 

¿Fins a la primavera?

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’inclina per prolongar la legislatura almenys fins a la primavera del 2019 i confia a obtenir el suport de les forces d’esquerra al seu projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019, que està decidit a presentar tot i que no en tingui garantida al 100% l’aprovació, segons ha constatat Europa Press en fonts de l’entorn més pròxim al president.

Notícies relacionades

Sánchez veu possible allargar la legislatura més enllà de la primavera del 2019, perquè no vincula un eventual fracàs en l’aprovació dels Pressupostos amb l’obligació d’avançar els comicis. Els dubtes més grans són al PDECat, tot i que a l’equip del president s’apel·la a l’esperit més pragmàtic dels hereus de l’antiga Convergència.

La setmana vinent serà clau perquè vagin aclarint algunes incògnites. Si, com apunten alguns indicis, la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, avança les eleccions andaluses al diumenge 2 de desembre –per convocar-les aquest dia té de marge fins aquest dimarts vinent– aquesta decisió allunyaria l’escenari d’un avanç de les generals almenys fins a la primavera del 2019, perquè Sánchez no convocarà les generals enganxades a les andaluses.