CARTA A ESTREMERA

Així demana Josep Pujol ajuda a Villarejo: reclama que assenyali qui li va ordenar l'operació Catalunya

Josep, fill de l'expresident de la Generalitat, reclama que reveli qui li va ordenar participar en l'operació Catalunya

 

  / EFE / ZIPI

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Pujol van escriure al comissari jubilat José Manuel Villarejo per demanar-li ajuda per neutralitzar les acusacions de corrupció que pesen sobre la família. Josep Pujol Ferrusola, el tercer dels set fills de l’expresident català, va enviar una carta a la presó d’Estremera en què reclamava al policia assenyalar els conspiradors de l’anomenada operació Catalunya, segons fonts de la defensa dels Pujol.

Sempre segons ‘El País’, la missiva –a la qual Villarejo no ha contestat– va arribar a la presó el 23 de maig i és una de les dues cartes d’aquell mes del reu, empresonat des de novembre del 2017, acusat de suborn, revelació de secrets, falsedat documental, organització criminal i blanqueig per encapçalar la trama del 'cas Tàndem’. En el remitent apareix el nom i primer cognom del tercer fill, així com una direcció de Barcelona.

La petició de Josep Pujol

En aquesta comunicació –de la qual els seus lletrats no van ser informats– el remitent recorda a Villarejo les seves dues reunions del 2014, sobre les quals va haver de declarar a l’Audiència Nacional a finals del 2015.

En concret, rememora que va treure pit per haver sigut qui va impulsar la investigació contra la família Pujol al convèncer a finals del 2012Victoria Álvarez, exnòvia del primogènit, Jordi, i l’empresari Javier de la Rosa perquè declaressin contra ells. També li retreu el fet d’haver-se vanagloriat d’aconseguir les dades dels comptes bancaris d’Andorra, un extrem que –igual com el seu paper en les denúncies d’Álvarez i De la Rosa– Villarejo negaria després en una entrevista a 'La Sexta'.

Encara sense resposta

Així, Josep Pujol Ferrusola demana a Villarejo que, ara que ell també té problemes, ajudi els Pujol declarant davant del magistrat José de la Mata, jutge d’instrucció del cas, que bona part de la informació que sustenta les acusacions contra els Pujol és "falsa".

Notícies relacionades

Per això, i invocant –segons fonts de la defens citades per aquest rotatiu– a la compassió, el fill de l’expresident li implora que delati aquells que li van encarregar els esmentats treballs en l’anomenada operació Catalunya contra el secessionisme català. Ara per ara, Villarejo no ha contestat.

Fa tres anys, el tercer fill dels Pujol –aleshores resident a Madrid– va declarar davant de la justícia que es va citar amb Villarejo (aleshores en actiu i dependent del número dos de la Policia, Eugenio Pino) perquè aquest havia elaborat un primer informe sobre els presumptes negocis il·lícits del seu germà gran Jordi i de la seva exdona, Mercè Gironès. Segons aquesta tesi, Villarejo li va oferir oblidar-se del tema a canvi del fet que Pujol pare abjurés de l’independentisme i que ell col·laborés amb l’Estat contra ERC, a la qual cosa la família Pujol es va negar.