AUDIÈNCIA NACIONAL

Llibertat amb compareixences per al soci de Pujol Ferrusola per blanqueig

B. D. C. també està imputat per falsedat i frustració de l'execució

El magistrat li ha retirat el passaport i li prohibeix sortir del país.

 

  / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha deixat en llibertat provisional, amb l’obligació de realitzar compareixences quinzenals, el soci de Jordi Pujol Ferrusola, B. D. C., imputat pels delictes de blanqueig, falsedat i frustració en l’execució (previst per l’ocultació de béns immersos en procediments judicials). El magistrat li ha retirat el passaport i li prohibeix sortir del país.

Notícies relacionades

B. D. C. va ser detingut per la Policia Nacional sota l’acusació de blanquejar fons de la família Pujol en el marc de la causa que instrueix el jutge De la Mata contra la família de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol.

Segons va avançar El Mundo, el magistrat sospita que l’empresari soci de Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident català, hauria creat contractes de préstec ficticis per col·locar la fortuna familiar fora de l’abast de la Justícia espanyola per un valor de 28,5 milions d’euros. Aquestes operacions amb el primogènit de l’expresident de la Generalitat es van realitzar quan ja estava iniciada la investigació judicial a l’Audiència Nacional.