CONSELL DE MINISTRES

El Govern denuncia la "cacera" del PP i Cs per enderrocar-lo

Adverteix que la campanya d'assetjament als ministres no els acovardirà: "El Govern és de granit"

Celaá a les forces independentistes: "Si fossin intel·ligents aprofitarien l'oportunitat"

zentauroepp45237047 madrid 28 09 2018  pol tica   isabel celaa  ministra portavo180928132930

zentauroepp45237047 madrid 28 09 2018 pol tica isabel celaa ministra portavo180928132930 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El Govern ha retret aquest divendres la "campanya d’assetjament" del PP i Ciutadans contra l’Executiu de Pedro Sánchez, en el que considera l’estratègia de setge més greu viscuda en democràcia. 

La Moncloa assenyala les dues forces polítiques com a responsables d’una "maniobra orquestrada per llançar atacs personals, no polítics" contra els ministres i denuncia el "bloqueig" que duen a terme al Congrés, on impedeixen que s’aprovi el nou camí de dèficit, cosa que implica 6.000 milions menys d’oxigen per al 2019. 

En una roda de premsa, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha remarcat que aquesta campanya no fa que el Gabinet s’acovardeixi. "Hem passat de la impunitat a la persecució, però continuem al peu del canó. No pararem de treballar", ha assegurat en una roda de premsa després d’un Consell de Ministres sense el president, que continua als Estats Units.

Fonts governamentals han insistit en l’estratègia per intentar enderrocar Sánchez malmetent el seu equip fins i tot en termes personals: "No vam néixer ahir. No es vol fer justícia ni es busca la veritat. Es pretén matxucar algú perquè caigui el Govern". 

La portaveu ha assegurat que l’ofensiva del PP i Cs "des de les institucions" no enderrocarà l’Executiu. "El Govern és un equip de granit", ha assenyalat. Ha defensat el ministre de Ciència, Pedro Duque, i la titular de Justícia, Dolores Delgado, després de les dues polèmiques que han marcat una altra setmana negra per al gabinet presidencial.

Catalunya 

Notícies relacionades

Celaá ha tornat a demanar a les forces independentistes que rebaixin el to discursiu per no posar en perill els avenços que comencen a cristal·litzar en el diàleg entre Generalitat i Estat, com l’acord assolit aquesta setmana, el primer en deu anys.

"S’hauria de tractar de desarmar la retòrica per aconseguir més resultats que permetessin arreglar el conflicte català", ha assenyalat la portaveu. "Si fossin intel·ligents aprofitarien l’oportunitat", ha opinat, i ha tornat a remarcar el que ja va apuntar Sánchez aquest dijous: si hi ha més crispació, eleccions.