Executiu de Pedro Sánchez

La sessió de control al Govern en el Senat, en directe

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, serà reprovada per la majoria absoluta del PP

zentauroepp45002685 madrid 12 09 2018  pol tica   dolores delgado  ministra de j180912105813

zentauroepp45002685 madrid 12 09 2018 pol tica dolores delgado ministra de j180912105813 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Senat aprova aquest dimarts a proposta del PP, amb majoria absoluta a la Cambra, la reprovació de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, pel tracte que ha donat al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena per la denúncia contra ell a Bèlgica de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres polítics catalans fugits de la justícia espanyola. El portaveu del PP en el Senat, Ignacio Cosidó, ha anunciat que el grup parlamentari popular proposarà un canvi en l’ordre del dia perquè la moció que insta la reprovació de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, es debati aquest dimarts en el ple del Senat i no dimecres, com estava previst.

El ple de la Cambra alta comença amb la sessió de control al Govern, en què se succeeixen els debats sobre afers d’actualitat, economia, Catalunya o violència de gènere. El Senat celebra aquesta sessió a l’espera de convocar-ne una d’extraordinària monogràfica sobre la tesi del president del Govern, Pedro Sánchez.

Pel que fa a les preguntes als ministres, entre altres assumptes, el PDECat insisteix enl’1-O  i l’actuació de l’Executiu aquell dia i els dies posteriors, a prop de complir-se l’aniversari del referèndum il·legal.

A més, el PP pregunta per les paraules del conseller català Ernest Maragall sobre Meritxell Batet, ministra de Política Territorial, a la qual va adjudicar un presumpte compromís del Govern per donar instruccions a la fiscalia sobre l’1-O. La ministra va desmentir a Maragall, que va corregir les seves paraules, però el PP manté la pregunta en el ple.

Notícies relacionades

El PP porta també a la sessiól’esmena en el Congrés a una llei de violència de gènere per canviar la llei d’estabilitat i eliminar la capacitat de veto del Senat al sostre de despesa, així com les "ingerències" de la justícia belga en casos com el del raper Valtonyc, Puigdemont i l’etarra Natividad Jaúregui, la polèmica pels contractes de venda de bombes i corbetes a l’Aràbia Saudita o la "purga" de professionals que segons el PP s’ha produït a RTVE.

El web d’EL PERIÓDICO ofereix en directe la sessió de control al Govern en el Senat.