EN UN DINAR AMB VILLAREJO

Nous àudios de Delgado amb comentaris masclistes i homòfobs

La ministra expressa la seva preferència per tribunals d'homes i al·ludeix a la condició sexual de Marlaska

20180924 408090 delgadoescuchasoke 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Al Govern de Pedro Sánchez se li ha obert una altra crisi arran delsàudios d’un dinar entre la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i l’excomissari José Manuel Villarejo, a la presó pel 'cas Tàndem’, que investiga les clavegueres de l’Estat. La conversa entre tots dos revela una confiança i camaraderia que queden reflectits en nous àudios que aquest dimarts ha fet públics LaMoncloa.com. En aquests àudios, la ministra Delgado fa comentaris masclistes i homòfobs, en què expressa la seva preferència pels tribunals d’homes perquè són "més transparents" i al·ludeix de forma grollera a l’homosexualitat de l’actual ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Durant el dinar en una marisqueria de Madrid, on també es van reunir, a l’octubre del 2009, tres policies més i l’exmagistrat Baltasar Garzón, Dolores Delgado expressa opinions de to masclista. "A mi que em donin un tribunal d’homes", deia la llavors fiscal. "De ties, no en vull. I no és que no m'avingui amb les ties, però els tios sé perfectament per on van. I cada gest, cada cosa... per on va la història", afirma Delgado.

En un altre moment, ja en la fase de copes del dinar, Delgado parla sobre com li agraden els homes després que Villarejo digui que no li agraden les "nines inflables":  "A mi els tios m’agraden igual, res de tontets. [...] Ha vingut un tio a l’Audiència moníssim, no cal negar-ho, sembla George Clooney, però li passa el mateix, és una nena".

Notícies relacionades

Un altre dels temes de conversa de l’avui ministra en aquest dinar va ser el llavors jutge Fernando Grande-Marlaska.  En un moment donat, Delgado demana a Garzón si pot explicar una cosa sobre aquest. Després de rebre el vistiplau de Garzón, Delgado ho deixa anar:  "Marlaska és maricon".

Aquests àudios han posat en un compromís la ministra, que primer va negar conèixer Villarejo i després s’ha vist obligada a admetre que va mantenir tres trobades amb ell.