Ens públic

Mateo nega una "purga" a RTVE i defensa els canvis "professionals"

L'administradora provisional de la corporació afirma: "No tolero una creu a algú per la seva ideologia o religió"

GRAF1698. MADRID , 25/09/2018.- La administradora provisional única de la corporación RTVE, Rosa María Mateo (d),junto a Alicia Piquer Sancho (i), secretaria primera de la Comisión Mixta Control Parlamento de la Corporación RTVE, durante su comparecencia en la Comisión antes mencionada. EFE/ Victor Lerena

GRAF1698. MADRID , 25/09/2018.- La administradora provisional única de la corporación RTVE, Rosa María Mateo (d),junto a Alicia Piquer Sancho (i), secretaria primera de la Comisión Mixta Control Parlamento de la Corporación RTVE, durante su comparecencia en la Comisión antes mencionada. EFE/ Victor Lerena / VICTOR LERENA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, ha rebutjat aquest dimarts que s’hagi produït una "purga" de càrrecs directius al si de la corporació. "En lloc de purga jo puc parlar-los de cessaments i de canvis, uns canvis que he fet seguint únicament criteris professionals", ha defensat.

"No puc tolerar ni tolero que es posi una creu a algú per la seva raça ideològica o creença religiosa ni tampoc que algú vulgui imposar als ciutadans les seves creences per la força o per la violència", ha explicat Mateo en el marc de la seva primera compareixença davant la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de Control Parlamentari i les seves Societats, celebrada al Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

"Crec profundament en la llibertat i la meva llibertat els beneficia. A la democràcia, als ciutadans i a vostès els fa mal una televisió manipulada que estigui al servei del poder o del govern de torn, a més d’estar en contra de la Constitució i de la llei", ha manifestat.

Així mateix, Mateo ha dit que ni ella ni els treballadors "volen aquest model, contra el qual lluiten". "Per a mi, la paraula ‘purga’, que s’ha utilitzat tant durant aquests mesos significa ‘gulag’, significa ‘estalinisme’, ‘nazisme’, ‘feixisme’, ‘franquisme’, ‘pinochetisme’, ‘camps de concentració’, ‘abús de poder’", ha manifestat Mateo, cosa que ha provocat les protestes dels parlamentaris del PP.