eleccions municipals

Ernest Maragall només contempla una candidatura única liderada per ell

«Deixo la porta oberta que vingui a la llista qui cregui que té coincidències amb el projecte», ha sentenciat a Catalunya Ràdio

L'encara conseller d'Exteriors assenyala que, en cas de ser candidat, no deixarà el càrrec fins a mitjans o finals de novembre

zentauroepp45017687 graf2170  barcelona  13 09 2018   el conseller de acci n ext180914115255

zentauroepp45017687 graf2170 barcelona 13 09 2018 el conseller de acci n ext180914115255 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’actual conseller d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya i més que probable candidat d’ERC en les eleccions municipals per al’Ajuntament de Barcelona després de la renúncia d’Alfred Bosch, Ernest Maragall, vol sumar adeptes tant sí com no. El futur alcaldable vol obrir-se a la possibilitat que tothom que se senti afí amb la idea que proposa el seu partit pugui formar part de la llista als comicis.

Maragall, que ha tornat a rebutjar la probabilitat que ERC s’integri a una candidatura única independentista, ha volgut amb la seva oferta fer un gir a aquesta idea i buscar un més consens. El polític ha cridat a participar de la candidatura d’esquerra a tots aquells que creguin que mantenen “coincidències” amb el projecte republicà de la seva formació. “Jo deixo la porta oberta al fet que vingui a la llista d’ERC qui cregui que té coincidències amb el projecte”, va sentenciar en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, apuntant que el partit pensa incloure en la candidatura gent que no és militant.

Per a Ernest Maragall “pensem que és una fórmula guanyadora, que ERC s’obri a la ciutat incloent la participació cívica. I això és molt diferent de la llista unitària. Hem de maximitzar els vots”, va dir, apuntant que fins i tot podria incloure algun element més a les sigles per visibilitzar aquesta barreja amb independents.

Notícies relacionades

No obstant, malgrat la seva clara intenció, Maragall assenyala que no és segur al 100% que acabi sent ell el cap de llista dels republicans a Barcelona. “Hem de prendre encara una decisió i s’ha de verificar tot”, va dir. Però a més, explica que haurà de superar unes primàries internes a Esquerra de Barcelona i “que tot es verifiqui”. Així, el conseller assegura que no deixaria el càrrec en el Govern, almenys, “fins a mitjans o finals de novembre”.

També es va referir a les possibles aliances postelectorals si acaba presentant-se. Maragall ha assegurat que la seva formació està “disposada a compartir” amb Ada Colau i els comuns un espai de govern. “Barcelona s’ha de definir en la mesura possible en termes de progrés i de drets dels ciutadans que es veuen en qüestió. ¿Amb quines formules? Depèn del resultat de les eleccions. Entenem clarament que Barcelona vol comptar amb una orientació republicana i progressista explícita”, va dir.