Anar al contingut

eleccions municipals

Ernest Maragall només contempla una candidatura única liderada per ell

«Deixo la porta oberta que vingui a la llista qui cregui que té coincidències amb el projecte», ha sentenciat a Catalunya Ràdio

L'encara conseller d'Exteriors assenyala que, en cas de ser candidat, no deixarà el càrrec fins a mitjans o finals de novembre

El Periódico / Agencias

Ernest Maragall només contempla una candidatura única liderada per ell

Quique Garcia

L’actual conseller d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya i més que probable candidat d’ERC en les eleccions municipals per a l’Ajuntament de Barcelona després de la renúncia d’Alfred Bosch, Ernest Maragall, vol sumar adeptes tant sí com no. El futur alcaldable vol obrir-se a la possibilitat que tothom que se senti afí amb la idea que proposa el seu partit pugui formar part de la llista als comicis.

Maragall, que ha tornat a rebutjar la probabilitat que ERC s’integri a una candidatura única independentista, ha volgut amb la seva oferta fer un gir a aquesta idea i buscar un més consens. El polític ha cridat a participar de la candidatura d’esquerra a tots aquells que creguin que mantenen “coincidències” amb el projecte republicà de la seva formació. “Jo deixo la porta oberta al fet que vingui a la llista d’ERC qui cregui que té coincidències amb el projecte”, va sentenciar en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, apuntant que el partit pensa incloure en la candidatura gent que no és militant.

Per a Ernest Maragall “pensem que és una fórmula guanyadora, que ERC s’obri a la ciutat incloent la participació cívica. I això és molt diferent de la llista unitària. Hem de maximitzar els vots”, va dir, apuntant que fins i tot podria incloure algun element més a les sigles per visibilitzar aquesta barreja amb independents.

No obstant, malgrat la seva clara intenció, Maragall assenyala que no és segur al 100% que acabi sent ell el cap de llista dels republicans a Barcelona. “Hem de prendre encara una decisió i s’ha de verificar tot”, va dir. Però a més, explica que haurà de superar unes primàries internes a Esquerra de Barcelona i “que tot es verifiqui”. Així, el conseller assegura que no deixaria el càrrec en el Govern, almenys, “fins a mitjans o finals de novembre”.

També es va referir a les possibles aliances postelectorals si acaba presentant-se. Maragall ha assegurat que la seva formació està “disposada a compartir” amb Ada Colau i els comuns un espai de govern. “Barcelona s’ha de definir en la mesura possible en termes de progrés i de drets dels ciutadans que es veuen en qüestió. ¿Amb quines formules? Depèn del resultat de les eleccions. Entenem clarament que Barcelona vol comptar amb una orientació republicana i progressista explícita”, va dir.