polítics catalans presos

Batet considera una "relliscada" les declaracions de Maragall: "Saben que no poden demanar al Govern coses que no pot fer"

GRAF7984 MADRID, 27/8/2018.- La ministra de Política Territorial y Función Pública, Maritxel Batet, durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros en el Palacio de La Moncloa. EFE/JuanJo Martín

GRAF7984 MADRID, 27/8/2018.- La ministra de Política Territorial y Función Pública, Maritxel Batet, durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros en el Palacio de La Moncloa. EFE/JuanJo Martín / JuanJo Martín (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha considerat "relliscada" les paraules del conseller d’Acció Exterior de Catalunya, Ernest Maragall, i ha recordat a l’independentisme que "hi ha coses que no poden demanar" al Govern, tot i que ha destacat que hi ha "marge" per a l’acció i la negociació amb la Generalitat.

Després que Maragall assegurés en una entrevista que Batet es va comprometre al si de la comissió bilateral Estat-Generalitat a donar instruccions a la fiscalia sobre el procés sobiranista, declaracions que després va matisar, Batet ha fet una defensa fèrria de la separació de poders i ha considerat inadequades" les paraules del conseller català.

En declaracions a RNE, la titular de Política Territorial ha defensat que l’Executiu està compromès amb el compliment de la Constitució i, per tant, amb l’autonomia de la fiscalia. "Les forces polítiques saben perfectament que no poden demanar al Govern coses que no pot fer, hi ha moltíssim marge, molta acció per negociar: com millorar la vida de les persones", ha afirmat.

Per això ha reiterat que la petició d’ERC que el Govern orienti l’acció de la fiscalia en el cas judicial contra el procés s’escapa de les competències de l’Executiu: "No està a les nostres mans i vulneraria la divisió de poders".

ERC i els PGE

Notícies relacionades

Preguntada per l’amenaça d’ERC de no recolzar els pressupostos si la fiscal no retira el delicte de rebel·lió contra els presos del procés, Batet ha demanat a la formació independentista que decideixi si recolza els comptes una vegada els hagi estudiat i no adduint "raons peregrines".

"Si decideix no donar-hi suport per raons peregrines és la seva responsabilitat i hauran de donar explicacions", ha avisat la ministra, que ha defensat que els Pressupostos apunten "canvis substancials" en política social, per això ha demanat a Esquerra que fixi la seva posició "en funció del contingut" i decideixi si vol ser "útil" per a la ciutadania.