Puigdemont creu que Catalunya serà independent «abans de 20 o 30 anys»

zentauroepp44933142 former catalan president carles puigdemont addresses a press180907133347

zentauroepp44933142 former catalan president carles puigdemont addresses a press180907133347 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
ACN

Carles Puigdemont confia que podrà tornar a trepitjar territori català abans de 20 o 30 anys –període en què prescriurà el seu presumpte delicte, pel qual pesa una ordre de detenció només a Espanya– perquè creu que “Catalunya ja serà independent llavors”. Ho ha dit en una entrevista al diari flamenc ‘Het Belang van Limburg’, en què afirma també que Catalunya ara és “més independent que fa un any”.

Puigdemont afirma que “de facto” el poble català ja és “una realitat política” i que “aquest any” transcorregut des de la celebració del referèndum de l’1-O i la declaració d’independència del 27 d’aquell mes d’octubre, és “més independent”. El mateix dia en què la justícia belga clavava, de nou, un revés a la justícia espanyola negant l’extradició del músic Valtonyc, l’expresident assenyala que si pot retornar a Espanya abans d’aquell període de prescripció, i si Catalunya no és independent, serà també un senyal que la democràcia espanyola ha millorat”, afegeix.

Puigdemont, per cert, no es va estalviar les felicitacions al raper i, a través de Twitter, ha escrit: “¡Me n’alegro molt! Per tu, Valtònyc. I per la democràcia. Europa és un espai de llibertat on els abusos de certs Estats es converteixen finalment en inacceptables

Notícies relacionades

Preguntat pel rotatiu flamenc sobre la possibilitat que es presenti a les eleccions europees del mes de maig que ve de la mà del partit nacionalista flamenc Nova Aliança Flamenca, N-VA en les seves sigles en neeerlandés, Puigdemont torna a desmentir que tingui intenció de postular-se a Bèlgica i, a més, nega que hagi rebut “cap proposta” en aquest sentit. “Només estic aquí de manera temporal”, reitera.

No obstant, Puigdemont reconeix al diari flamenc que des que és a Bèlgica ha estat en contacte amb “diverses persones de l’N-VA”. “Creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democràcia,” defensa. L’expresident català va visitar el municipi de Lommel aquest diumenge per recolzar la campanya dels nacionalistes flamencs en aquesta localitat. Cal no confondre, d’altra banda, l’N-VA, un partit de centredreta proeuropeu, amb el Vlaams Belang, de caràcter ultradretà i profundament euroescèptic.