La UAB desmenteix que Albert Rivera sigui doctorand

La rectora assegura que el líder de Ciutadans ja no està matriculat en els cursos i no pot ser considerat com a tal

zentauroepp45014422 graf1632 madrid 13 9 2018   el l der de ciudadanos  albert r180914130918

zentauroepp45014422 graf1632 madrid 13 9 2018 el l der de ciudadanos albert r180914130918 / FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ja no és doctorand de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així ho ha assegurat aquest divendres la rectora d’aquest centre, Margarita Arboix, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Segons el perfil publicat al web de Ciutadans, Rivera és llicenciat en Dret per ESADE, centre on també va obtenir un màster en Dret. Així mateix, es consigna que és doctorand en Dret Constitucional a la UAB. Això últim, en canvi, no apareix en el currículum penjat al web del Congrés dels Diputats, que ahir va ser modificat per incloure el màster.

Currículum de Rivera al web de Ciutadans.

Igualment, a la pàgina de Cs s’inclouen altres estudis com un curs en màrqueting polític a la universitat de George Washington (EUA), el 2009, i estudis a la universitat de Hèlsinki (Finlàndia), el 2001.

"Consta que no va fer la tesi, que té alguns cursos de doctorat, però no està matriculat actualment", ha explicat Arboix. "No és un doctorand, no ho és. Si no, aquest setembre hauria d’haver passat el seguiment...", ha afegit. Actualment, els estudiants de doctorat han de presentar cada any davant d’una comissió externa el que han fet, i el seu director ha de presentar un informe anual. I si no hi ha cap avenç, se’l suspèn.

"A un sol clic"

Notícies relacionades

Aquest mateix divendres, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha tret importància a la modificació del currículum de Rivera a la web del Congrés i ha conclòs que el seu partit no dedicarà "ni temps ni esforç" a donar explicacions, ja que la trajectòria acadèmica del seu líder està "a un sol clic" a la web de Ciutadans i és "perfectament comprovable".

Villegas ha matisat que Rivera no va completar el curs de doctorat, ja que quan va fer el salt a la política el va interrompre.