El currículum minvant d'Albert Rivera

A la web del Congrés consta només una llicenciatura en Dret, mentre que a la pàgina del Cercle d'Economia s'informa que té un doctorat i dos màsters

Fonts de Ciutadans atribueixen la confusió a un error del Cercle d'Economia

zentauroepp45002378 madrid 12 09 2018  pol tica   albert rivera  ciudadanos  dur180912102301

zentauroepp45002378 madrid 12 09 2018 pol tica albert rivera ciudadanos dur180912102301 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

En plena tempesta sobre títols acadèmics fraudulents de polítics, les xarxes socials han posat sobre la taula la sorprenent evolució del currículum d’Albert Rivera. Precisament aquest dijous, el líder de Ciutadans ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, que comparegui al Congrés per donar explicacions sobre les acusacions de plagi de la seva tesi doctoral.

L’usuari de Twitter Christians (@ChristiansCCR) va penjar un missatge en què inclou tres enllaços on apareixen tres versions diferents dels assoliments acadèmics del líder de Ciutadans.

El primer condueix a una pàgina del Cercle d’Economia del 2015 en què s’afirma que Rivera té un màster en Màrqueting Polític per la Universitat George Washington, un doctorat en Dret Constitucional per la Universitat de Barcelona, un màster en Dret per la Universitat Ramon Llull (ESADE) i una llicenciatura en Dret per la Universitat Ramon Llull (ESADE). 

Captura de pantalla de la pàgina del Cercle d’Economia amb el currículum de Rivera.

No obstant, un any després, en un article del diari ‘La Razón’ titulat ‘Biografia d’Albert Rivera’Rivera, el doctorat ja no apareix i queda reduït a postgrau, però en lloc d’haver sigut realitzat a la Universitat de Barcelona, va ser fet a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, el màster de la Universitat George Washington passa a ser presentat com un "curs".

Notícies relacionades

Això sí, apareixen uns estudis no especificats a laUniversitat de Hèlsinki. "De pare català i mare andalusa, és llicenciat i màster en Dret per ESADE (Ramon Llull) i va realitzar un postgrau en Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va cursar estudis a la Universitat de Hèlsinki (Finlàndia) el 2001 i l’any 2009 va realitzar un curs en Màrqueting Polític a la Universitat George Washington (Estats Units).

El tercer vincle que apareix al tuit condueix a la pàgina del Congrés dels diputats amb el perfil de Rivera. Allà, l’únic títol que apareix és el de "llicenciat en dret". Fonts de Ciutadans aclareixen que Rivera és "doctorand", i no "doctor", i atribueixen la confusió a un error del Cercle d’Economia. Quant a la llicenciatura i el màster per ESADE, les mateixes fonts asseguren que els dos estudis s’obtenen simultàniament en aquesta escola de negocis. El líder de Cs té previst sol·licitar al Congrés que actualitzi les seves dades a la web per incorporar els estudis als EUA i Finlàndia.

Captura de pantalla de la pàgina web del Congrés amb el currículum d’Albert Rivera.