va denunciar atacs per la demanda a llarena

El Col·legi d'Advocats de Madrid rebutja emparar Gonzalo Boye

La junta de l'òrgan col·legial adverteix el lletrat que li pot obrir un expedient deontològic arran d'una queixa presentada contra ell

zentauroepp43353711 els advocats jaume alonso cuevillas i gonzalo boye a l arrib180522154204

zentauroepp43353711 els advocats jaume alonso cuevillas i gonzalo boye a l arrib180522154204 / N Segura

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

La Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Madrid “per unanimitat i sense reserves” ha rebutjat emparar l’advocat Gonzalo Boye –que forma part de l’equip de lletrats que defensen l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers fugits– pelsatacs que denuncia haver patit a compte de la presentació d’una demanda a Bèlgica contra l’instructor de la causa del procés al Tribunal SupremPablo Llarena.

En un comunicat fet públic aquest dijous, la Junta assenyala que en aquest cas no concorren “els fets objectius que hipotèticament podrien justificar” la concessió d'aquesta empara. Fonts de l’òrgan col·legial han assenyalat a Europa Press que la decisió ja s’ha comunicat a Boye, al qual s’ha advertit, a més, que arran d’una queixa presentada contra ell, el comitè deontològic estudia l’obertura d’un expedient que podria acabar en sanció.

Notícies relacionades

L’advocat sol·licitava que se l’emparés davant les amenaces que afirma haver rebut via xarxes socials com ara Twitter per part de personalitats com el periodista Alfonso Rojo i els polítics Toni Cantó (Ciutadans) i l’exmembre de Vox Cristina Seguí. Després de conèixer la decisió, ha assenyalat a Europa Press que per a ell no ha sigut cap sorpresa. Més tard, l’advocat també ho ha afirmat a Twitter: “Com era previsible el Col·legi d’Advocats de Madrid m’acaba de denegar l’empara sol·licitada #Seguim”. 

L’actuació del comitè deontològic del Col·legi es produeix arran d’una queixa presentada al Col·legi per l’eurodiputat Enrique Calvet, del grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa. El parlamentari demana que s’examini el comportament deontològic de Boye per aclarir el seu “nivell de responsabilitat” en la traducció errònia de les declaracions del Llarena, utilitzades per armar la demanda civil presentada contra el magistrat davant dels tribunals belgues.