Un milió d'assistents a la manifestació de la Diada 2018 a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

La Delegació del Govern a Catalunya no donarà aquest any xifres de participació

L'estimació de mobilització és idèntica a la de l'Onze de Setembre de l'any passat

El ambiente en la Diagonal, entre las calles de Marina y Sardenya.

El ambiente en la Diagonal, entre las calles de Marina y Sardenya. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquesta tarda en la gran "onada sonora" organitzada per l’ANC  a l’avinguda de la Diagonal de Barcelona amb motiu de la Diada 2018, per reivindicar la "República catalana" i la llibertat dels independentistes presos. [Segueix les últimes notícies de la Diada de Catalunya el 2018 en directe.]

Els participants en la massiva concentració han omplert l’avinguda de la Diagonal de Barcelona en tot el seu recorregut, entre laplaça de les Glòriesi elPalau Reial, molts d’ells enarborant banderes estelades i vestits amb les samarretes fluor de color coral que patrocinava l’ANC. Els concentrats s’han anat sumant a l’"onada sonora", per trams i de forma una mica caòtica, fent sentir els seus crits reivindicatius fins que el clamor ha arribat fins a l’altura delPalau de Pedralbes, on s’ha instal·lat l’escenari central de l’acte.

Mateixa xifra d’assistents que el 2017

Notícies relacionades

La xifra d’assistents facilitada per la Guàrdia Urbana de Barcelona és idèntica a la que va oferir l’any passat, quan la Delegació del Govern a Catalunya –que en aquesta ocasió no ha donat ni donarà dades de manifestants– la va estimar en 350.000 persones. A grans trets s’aprecia com l’assistència a les manifestacions independentistes durant la Diada va augmentar del 2012 al 2013, després es va reduir el 2014, per a continuació incrementar-se lleugerament el 2015, caure el 2016 i despuntar el 2017.

Per la seva banda, l’entitat contrària a la independència Societat Civil Catalana ha rebaixat la xifra d’assistents fins als 200.000.