REFORÇ PER A LA DIADA

Els agents desplaçats a Catalunya al setembre són resubicats en habitacions de tres

El director del cos de seguretat ha assegurat aquest matí que arreglarien la situació "ben aviat" després de les queixes per "amuntegament"

r1hnekrefvdu7oqbam6n111100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els agents de la Policia Nacional traslladats a Catalunya com a reforç durant el mes de setembre han sigut reubicats en habitacions de tres després de les crítiques emeses pel sindicat policial per les condicions d’"amuntegament". 

Fonts policials han assegurat que aquests agents estan allotjats des d’aquest matí en habitacions "perfectament condicionades amb capacitat per a tres persones". El responsable dels policies desplaçats els ha ofert, no obstant, si algun volia canviar d’allotjament, però, segons les fonts, tots han optat per seguir a l’aquarterament del Bruc.

El director general de la Policia, Francisco Pardo, s’havia compromès aquest matí a arreglar "ben aviat" la situació d’alguns delsagents enviats com a reforç a Catalunya i allotjats a la caserna militar del Bruc.

Aquest dijous, el sindicat va publicar unes imatges que mostraven la situació en la qual estaven els agents de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) enviats pel Ministeri de l’Interior a Catalunya per reforçar la plantilla davant dels diferents actes convocats aquesta tardor, entre ells la Diada del pròxim 11 de setembre.

Condició "deplorable"

El sindicat aquest matí ha manifestat que a última hora d’aquest dijous, el director de la Policia va trucar al seu secretari general, Víctor Duque, per interessar-se per la situació dels agents i les queixes que hores abans havia fet públiques l’organització al seu compte de Twitter.

Després de lamentar que els agents estiguessin en males condicions i demanar disculpes per l’organització, Pardo va assegurar a Duque que la situació "s’arreglaria ben aviat".

Notícies relacionades

En tres missatges acompanyats de fotografies, la UFP denunciava a Twitter la situació "deplorable" de l’allotjament dels primers efectius de la Unitat d’Intervenció Policial, els antiavalots, que havien sigut destinats a Catalunya i allotjats a la caserna militar del Bruc

La UFP qualificava de "ruïnoses" i "tercermundistes" les instal·lacions, amb fins a 40 policies en un mateix habitacle i "espais reduïts de fins a deu lliteres i lavabos limitats compartits".