INVESTIGACIÓ

El jutge afirma que la policia no podia entrar a les escoles concertades l'1-O

Imputat l'inspector de la Policia Nacional que va dirigir la intervenció al centre Fedac Horta

fedac horta car 1200

fedac horta car 1200

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El titular del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre passat, considera que l’actuació de la policia a les escoles privades i concertades "no estava emparada per la justícia". Per aquesta raó, ha citat com a investigat l’inspector de la Policia Nacional que va comandar la intervenció del cos en una escola privada de Barcelona on es "va empènyer i es va sacsejar" els congregats, alguns d’avançada edat.

El jutge, que ja ha imputat tres policies per la seva actuació "desproporcionada" i "perillosa" l’1-O a dues escoles públiques, cita com a investigat un cap de grup de la Policia Nacional per la intervenció del cos el dia del referèndum al centre Fedac Horta i Santa Catalina de la Siena, una escola catòlica concertada de titularitat privada.

Segons l’instructor, l’actuació policial en aquest centre "no estava emparada" per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va ordenar impedir la utilització de "locals o edificis públics –o d’aquells on es presti qualsevol tipus de servei públic–" per a la preparació del referèndum.

Possible delicte

Notícies relacionades

El jutge remarca que el cap del Grup I de la Policia Nacional ara imputat, que estava al comandament de l’actuació en aquesta escola religiosa, va reconèixer en un informe policial que la seva intervenció no estava emparada per la justícia, per la qual cosa ara s’ha de preguntar, en el marc de la investigació, "quin va ser el motiu pel qual es va actuar, es va empènyer i es va sacsejar les persones que hi havia allà".

En aquest sentit, el magistrat adverteix que, a més de les lesions que van causar a alguns dels congregats, la intervenció de la Policia Nacional en aquest centre podria ser a priori constitutiva d’un delicte contra la integritat moral o d’"algun encara més greu", que no detalla.