SESSIÓ TELEMÀTICA

La Generalitat rebutja de nou participar en el Consell de Política Fiscal i Financera

Aragonès considera que tenint en compte el context polític actual són més adequades les reunions bilaterals

El Govern al·lega que no és un «espai propici per a l'adopció de consensos efectius i debats productius».

zentauroepp44380696 consejo politica fiscal financiera  montero batet180719181508

zentauroepp44380696 consejo politica fiscal financiera montero batet180719181508

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Generalitat ha decidit no participar en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebrarà demà dimecres en sessió telemàtica, al considerar que aquest mecanisme no és “un espai propici per a l’adopció de consensos efectius i debats productius”.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha enviat una carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en què exposa els motius pels quals cap representant de la Generalitat intervindrà en la pròxima sessió del CPFF, malgrat ser a distància.

“Els motius que justifiquen la no-participació són fonamentalment els mateixos que van justificar la nostra absència en les convocatòries anteriors i que hem pogut comentar en diverses ocasions”, explica Aragonès en la missiva, a la qual ha tingut accés Efe.

Eina inútil

El conseller indica que el mecanisme actualment fixat per a la presa de decisions del si del Consell, així com la mateixa composició del ple i la majoria de vots reservada al Ministeri d’Hisenda dificulta que aquest organisme sigui una eina útil per a la presa de decisions consensuades amb les autonomies.

Notícies relacionades

La Generalitat destaca, en aquest sentit, que veu “més adequat” la celebració de reunions bilaterals, com la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que va tenir lloc el passat 1 d’agost, per tractar els temes que incumbeixen al finançament de Catalunya, tenint a més en compte el context polític actual.

El Govern de Quim Torra ja va rebutjar participar en les anteriors convocatòries del consell.