REACCIÓ

La CUP acusa els Mossos d'«executar» l'atacant de Cornellà

El diputat anticapitalista Carles Riera exigeix explicacions al conseller Buch

video 3388262-carles-riera-cup / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

El diputat de la CUP Carles Riera ha arremès durament aquest dimarts contra el cos dels Mossos d’Esquadra per la mort de l’assaltant de la comissaria de Cornellà pels trets d’una agent. Riera ha qualificat l’incident com una “execució extrajudicial” i ha mostrat la seva preocupació perquè es“normalitzin” aquest tipus d’actuacions.

En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’anticapitalista ha remarcat que la funció de la policia “no és matar un delinqüent, sinó impedir que es cometi un delicte”. En aquest sentit, ha assegurat que els agents “s’han de cenyir a posar els individus a disposició judicial” i a aplicar les mesures possibles perquè sigui així. “No està clar que hagi sigut així el 17-A i a Cornellà”, ha insistit.

Notícies relacionades

Riera ha criticat que en l’atac de Cornellà“s’hagi repetit el que ja va passar el 17-A”, per la qual cosa ha anunciat que demanaran explicacions al conseller d’Interior, Miquel Buch, i ha avisat que reclamaran responsabilitat i corregir el rumb de la policia “si fa falta”.

Després dels atemptats del 17-A, la regidora de la CUP a l’ajuntament de la capital catalana Maria Rovira també va arremetre contra els Mossos i els va acusar d’haver “executat” els terroristes que van atacar Barcelona i Cambrils.