25 febr 2020

Anar al contingut

L'ANC xifra en 40.000 els inscrits a la Diada, 10.000 menys que l'any passat

L'entitat sobiranista atribueix el "desajust" al retard a l'anunci de la convocatòria

Júlia Regué

L'ANC xifra en 40.000 els inscrits a la Diada, 10.000 menys que l'any passat

Quique Garcia

L’ANC  ultima els preparatius per a la manifestació independentista amb motiu de la Diada. Les últimes xifres facilitades per l’entitat sobiranista, avançades per RAC1 i confirmades per aquest diari, assenyalen que hi ha 40.000 persones inscrites a la convocatòria que pretén omplir la Diagonal de Barcelona de palau Reial a les Glòries, 10.000 menys que l’any passat en les mateixes dates.

Fonts de l’entitat vinculen aquest "desajust" amb el fet que l’anunci de l’escenificació d’aquest pròxim 11 de setembre es va presentar amb tres mesos de retard respecte a les anteriors convocatòries, que es van difondre el mes d’abril. El canvi de carteres en el secretariat nacional va fer retardar el calendari, ja que no van deixar el pla d’execució lligat i ben lligat per a aquesta cita, segons altres veus.

Tot i així, asseguren que mantenen la seva capacitat de mobilització tot i que les xifres no ho reflecteixin perquè han venut unes 150.000 samarretes i inauguren aquesta setmana un nou punt de venda a la seu de l’ANC a Barcelona.

Si s’observa segons els 38 trams, de moment tots tenen una ocupació baixa i no hi ha aglomeracions concretes al llarg del recorregut traçat.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va fer autocrítica aquest diumenge sobre el paper de l’organització després de l’1 i el 27 d’octubre i va assegurar que va ser un error "implicar-se massa" amb els partits polítics perquè els va distreure de la seva estratègia de "pressió" per culminar el procés.

Els independentistes arriben a aquesta Diada després d’un any marcat pel referèndum, la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), el 155 i el posterior empresonament dels líders polítics i civils del sobiranisme. Aquest any pretenen donar el tret de sortida a un "cicle d’efemèrides" amb una "ona sonora" dels manifestants, que lluiran samarretes de color coral fluorescent en homenatge a les brides que segellaven les urnes de l’1-O.

Temes: ANC