11 DE SETEMBRE

L'ANC i Òmnium apostaran per un "terratrèmol sonor" per la república en la Diada

Els independentistes exigiran "fer efectiu el mandat de l'1-O" i reivindicaran el protagonisme de la gent

Paluzie insta els partits a "deixar les discussions estèrils" i els reclama que "es posin a treballar en una estratègia guanyadora"

jregue44461248 pla general de la presentaci  de la mobilitzaci  de la diada180727115044

jregue44461248 pla general de la presentaci de la mobilitzaci de la diada180727115044 / Aina Marti

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les entitats sobiranistes escalfen motors per a la manifestació amb motiu de la Diada. Els independentistes es conjuraran el pròxim 11 de setembre al llarg de la Diagonal de Barcelona, de Palau Reial a Glòries, lluint samarretes de color coral fluorescent en homenatge a les brides que segellaven les urnes de l’1-O i alçant cartells i pancartes.

Amb el lema “Fem la república catalana”, els manifestants es desplegaran al llarg de 38 trams, dividits per comarques, a comptar des de la capçalera, que se situarà al Palau Reial. "La Diagonal es convertirà en un clamor per reivindicar el mandat de l’1-O", insisteixen les entitats.

La coordinadora de la mobilització, Elisenda Romeu, ha assenyalat en roda de premsa que el protagonisme serà "la força de la veu de la gent" i que no hi haurà indicacions des de les entitats sobiranistes quant a les reivindicacions, més enllà de l’exigència d’aconseguir la independència. "Volem que quedi clar que amb la força i la unitat de la gent es pot aconseguir qualsevol repte. La lluita per la nostra llibertat es pot comparar amb la d’un alpinista", ha etzibat.

La convocatòria serà a les 16 hores i fins a les 17.14 hores se succeiran mostres de cultura popular. A l’hora punta, es farà un silenci i des del tram 37, a l’altura del carrer Castillejos, es donarà el tret de sortida a la concentració amb un petard.

El "terratrèmol sonor" anirà avançant impulsat pels crits dels concentrats i l’aixecament de pancartes fins a la capçalera. El so representa, segons l’entitat, "la força de la gent, que és la que implementarà la república catalana”. "A l’arribar al final, caurà el mur que no ens deixa superar els obstacles", ha conclòs Romeu.

Tret de sortida a un "cicle d’efemèrides"

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha cridat a superar la "repressió" amb "més mobilització", i ha afirmat que l’únic objectiu de la causa judicial pel procés és "acabar amb el moviment independentista". Davant d’aquest escenari, ha exigit als partits polítics que "es deixin de discussions estèrils i es posin a treballar en una estratègia guanyadora per aconseguir els objectius".

La vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha indicat amb el pròxim 11 de setembre s’inaugurarà "un cicle d’efemèrides". "Vindran setmanes molt intenses per commemorar tot el que ha sigut capaç de fer aquest poble. Per recordar i dir que no oblidem", ha reblat. Unes afirmacions avalades pel vicepresident de l’AMI, Andreu Francisco.

Notícies relacionades

Un dels ferits de l’1-O, que va perdre la visió d’un ull per una bala de goma, Roger Español, ha reclamat la llibertat per als polítics presos i ha demanat als cossos de seguretat que portin visible la seva identificació perquè "han sigut retirades algunes querelles per no poder conèixer la seva identitat".

Aquest és l’espot de la manifestació per la Diada, per cridar a les inscripcions: