SOTA EL LEMA "FEM LA REPÚBLICA"

L'independentisme es manifestarà aquesta Diada a la Diagonal de Barcelona

L'ANC, Òmnium i l'AMI convoquen sota el lema 'Fem la República Catalana' i reivindiquen el color corall de les brides de l'1-O

zentauroepp43362111 barcelona 16 05 2018   concentraci n de la plaza de la cated180612232408

zentauroepp43362111 barcelona 16 05 2018 concentraci n de la plaza de la cated180612232408 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tradicional manifestació del’Assemblea Nacional Catalana  (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb motiu de laDiadaja té lloc i lema. Els independentistes es conjuraran el pròxim 11 de setembre al llarg de la Diagonal de Barcelona, del Palau Reial a Glòries, lluint samarretes de color corall fluorescent en homenatge a les brides que segellaven les urnes de l’1-O.

El seu propòsit és escenificar el "llegat" del referèndum amb aquest element que "garanteix la transparència de la votació". A la samarreta també s’hi dibuixa el Pedraforca, la muntanya que per a ells representa l’"esforç col·lectiu" malgrat els "impediments" per aconseguirla independència. 

Sota el lemaFem la república catalana, el leitmotiv de les entitats sobiranistes és pressionar per "fer efectiu el mandat de l’1-O". "Volem fer patent que la força de la gent ens portarà a superar els obstacles que tenim davant, i que entre tots podrem tombar els murs que ens oprimeixen", ha dit una de les coordinadores de la mobilització, Elisenda Romeu, en una roda de premsa davant del parc del Palau Reial de Barcelona.

La dirigent de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat als independentistes que no faltin a la cita per a "acabar la feina i arribar al cim una vegada per sempre". "La repressió no pot tenir com a conseqüència la renúncia als nostres objectius polítics", ha clamat, en al·lusió a una nova "mobilització permanent".

Per la seva part, la vicepresidenta d’Òmnium, Marina Llansana, ha destacat que serà una Diada "amb presos polítics i exiliats" i ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, que exigeixi a la fiscalia la retirada dels càrrecs contra ells.

Anunci amb retard

Notícies relacionades

Des del 2012, ANC, Òmnium i AMI aconsegueixen omplir els carrers en favor de la independència. En aquesta sisena ocasió, el missatge serà que "s’activi larepública", que consideren que va ser proclamada el 27 d’octubre del 2017.

L’anunci arriba amb retard respecte a les anteriors convocatòries, que es van difondre a l’abril. El canvi de carteres en el secretariat nacional de l’ANC ha fet retardar el calendari, ja que no van deixar el pla d’execució lligat i ben lligat per a aquesta cita, segons fonts de l’entitat.