El Govern aposta per una "república digital" prèvia a la real

El conseller Puigneró afirma que sense les eines digitals no hi hauria hagut 1-O

44279671 601

44279671 601 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat aquest dissabte que Catalunya ha de crear "una nació digital en forma de república" fins que no sigui possible "desplegar" la república catalana de "forma física". Segons l’opinió de Puigneró, l’Estat espanyol encara funciona en "format analògic" i això comporta que en el món digital "els catalans siguin invencibles". 

Notícies relacionades

A més, el titular de Polítiques Digitals, ponent a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent, ha asseverat que el desplegament del Consell de la República servirà per crear noves jornades semblants a la de l’1-O i a la del 27 d’octubre, el dia de la DUI.  De fet, Puigneró ha afirmat que "sense les eines digitals" no s’hauria arribat tan lluny amb el referèndum, perquè "tots érem en grups de Whatsapp per organitzar les escoles, les urnes i el cens digital".

L’exemple triat per Puigneró és el d’Estònia"que està construint una nació digital en el qual, en cas d’invasió, el Govern estonià sigui capaç de continuar existint sense dominar el territori físic".