Immigració

Batet justifica el desembarcament de l''Open Arms' a Algesires "És el port en més bones condicions per poder rebre el barco"

La titular de Política Territorial al·lega raons de logística per recolzar el trasllat

GRAF7984 MADRID, 27/8/2018.- La ministra de Política Territorial y Función Pública, Maritxel Batet, durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros en el Palacio de La Moncloa. EFE/JuanJo Martín

GRAF7984 MADRID, 27/8/2018.- La ministra de Política Territorial y Función Pública, Maritxel Batet, durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros en el Palacio de La Moncloa. EFE/JuanJo Martín / JuanJo Martín (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra d’Administracions Públiques, Meritxell Batet, ha defensat aquest dimecres la decisió del Govern d’autoritzar el desembarcament del barco de l’oenagé Proactiva Open Arms amb 87 migrants que viatgen cap al port andalús.

"S’ha fet una valoració objectiva de les condicions i, en aquests moments, pels estudis i informes tècnics existents, és el port en més bones condicions per poder rebre aquest vaixell", ha indicat Batet en una entrevista a Antena 3.

Batet ha reconegut la pressió migratòria existent a la província de Cadis, tot i que ha insistit que és la solució més adequada. "El secretari d’Estat de Política Territorial va anar a Algesires i el ministre de l’Interior també hi ha estat en reiterades ocasions i, tot i que sabem que hi ha molta pressió en aquest port, en aquests moments és qui està cobrint les necessitats de la millor manera possible d’acord amb els informes que té Espanya".

Ha aprofitat, no obstant, per reivindicar una política migratòria europea per evitar que siguin els països fronterers els que suportin tota la pressió. 

Crítiques des d’Open Arms

L’oenagé vinculada al rescat de migrants a la deriva entre les costes de Líbia i Italia ja va mostrar el seu descontentament amb l’Executiu de Pedro Sánchez, ja que la distància entre el lloc on els migrants van ser rescatats és a més de 500 milles nàutiques de la seva destinació.

Notícies relacionades

"Situat a 590 milles nàutiques d’on ens trobem, fet que es tradueix en 3 dies més de travessia", manifestava l’associació en el seu compte de Twitter.

A més, alertava del’escàs nivell de queviures que transportaven al barco i del fet que les persones rescatades hauran tardat més d’una setmana a arribar a un port segur.