EL SUMARI DELS ATEMPTATS DE CATALUNYA

Els terroristes van okupar una altra casa a Gombrèn (Girona)

Els veïns van veure Younes Abouyaaqoub "manipulant el comptador elèctric" del domicili

jcarbo44572034 atentado 17a casa okupada180807145531

jcarbo44572034 atentado 17a casa okupada180807145531
jcarbo44572033 atentado 17a casa okupada180807145518

/

1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El sumari dels atemptats de Catalunya ha permès conèixer que els terroristes van okupar dues cases per organitzar-se i preparar la matança. A més de la d’Alcanar, els Mossos d’Esquadra van descobrir que diversos terroristes van passar per una altra vivenda okupa a Gombrèn (Girona), on, almenys un d’ells, Younes Abouyaaqoub, va viure fins al maig del 2017.

Així es desprèn de la declaració del gerent de l’empresa tèxtil en la qual treballava Younes, ubicada a la mateixa localitat que la vivenda: "A l’hora de menjar, Younes desapareixia de l’empresa i, si un altre treballador el buscava, no aconseguia trobar-lo. He escoltat alguna persona del poble que a Younes l’havien vist anar a una casa okupada del poble de Gombrèn que queda per la porta de la part del darrere de l’església cristiana".

Imatge de l’accés a la vivenda per la part posterior. / EL PERIÓDICO

Les dues cases estaven buides i són propietat de dos bancs diferents. La investigació revela que els Mossos també van localitzar i van registrar la de Gombrèn, situada al carrer de Pujàs de la localitat. Allà, van trobar empremtes d’un altre dels terroristes, Mohamed Houli.

Una furgoneta atrapada

Notícies relacionades

Segons s’aprecia en les imatges que conté el sumari, la vivenda estava bruta i en estat d’abandonament. De fet, el cap de Younes va explicar als agents que al poble "l’han vist (a Younes) manipulant el comptador elèctric d’aquest domicili". També va assegurar que altres veïns li havien explicat que una furgoneta relacionada amb aquesta casa okupada i que era utilitzada per dos àrabs, va haver de ser ajudada a sortir d’un carreró on havia quedat atrapada".

El testimoni va aportar una altra dada rellevant en la seva declaració: "Un altre comentari escoltat és que havien vist anar Younes cap aquesta casa okupada, però que les rutes o camins escollits per arribar-hi no eren els normals, habituals o més curts, sinó que eren fent una voltaprèvia, fent la sensació de voler evitar ser vist pels veïns". El cert és que el sumari inclou una fotografia de diversos terroristes en una zona boscosa d’Osona, a 43 quilòmetres de Gombrèn. La foto va ser feta per un conductor mentre els gihadistes parlaven al costat de diversos cotxes aparcats.