EL SUMARI DELS ATEMPTATS DE CATALUNYA

Els terroristes van prendre vodka i cervesa per poder cometre l'atemptat a Cambrils

Els Mossos creuen que ho van fer per "desinhibir"-se i atacar

També van resar i es van posar trossos d'una camisa vermella al coll per sortir a matar

botellas-terroristas-17a

botellas-terroristas-17a

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

El seu company Younes Abouyaaqoub havia comès la matança de la Rambla a Barcelona el 17 d’agost passat  quan cinc terroristes més van decidir continuar matant. Es van reunir en una masia abandonada de Riudecanyes (Tarragona). A més de cremar els seus passaports i documentació personal, van prendre una ampolla de vodka Smirnoff  "totalment consumida"  i "quantitat" de llaunes de cervesa.

► Així va ser l’última xerrada dels terroristes de l’atemptat de Barcelona

Així va ser l’última xerrada dels terroristes de l’atemptat de Barcelona

L’informe dels Mossos d’Esquadra que consta en el sumari dels atemptats recull que possiblement van ingerir de forma ràpida tota aquesta quantitat d’alcohol per "desinhibir-se de la realitat i poder dur a terme l’esmentada acció", en al·lusió a l’atac al passeig marítim de Cambrils que cometrien la nit del 18 d’agost i en el qual van matar una persona i en van ferir sis més. Els cinc terroristes van ser després abatuts pels Mossos.

► Un terrorista va finançar els atemptats de Catalunya amb les joies de la seva àvia

Un terrorista va finançar els atemptats de Catalunya amb les joies de la seva àvia

Abans d’acudir a Cambrils, i a més de beure alcohol i prendre diverses llaunes d’un refresc energètic, els cinc terroristes (Mohamed i Omar Hichamy; Said Aalla, Moussa Oukabir i Houssaine Abouyaaqoub) es van armar amb ganivets i una destral que van comprar en establiments pròxims. També van fabricar falsos cinturons explosius.  Entre les restes, els Mossos van trobar en el vell restaurant abandonat, situat a 14 quilòmetres de Cambrils, un tiquet d’un pàrquing de París, amb data 12 d’agost, la primera pista obtinguda del viatge que alguns dels autors dels atemptats van fer a França.

Una catifa per resar

En aquella pira funerària, els terroristes van cremar també documents personals, com un carnet de conduir i l’informe d’atenció en el servei d’urgències que va atendre un d’ells en el mes d’abril de 2017, una targeta sanitària, rebuts de compres i la documentació del cotxe Audi A3 que van utilitzar per irrompre en el passeig marítim de Cambrils.

La catifa utilitzada pels terroristes a la masia abandonada. / EL PERIÓDICO

Notícies relacionades

Els cinc terroristes van deixar també a la masia una catifa marró amb sanefa de colors. L’informe dels Mossos incorporat en el sumari dels atemptats apunta que la catifa "escenificaria el ritual que els atacants van haver de dur a terme en el restaurant abandonat... Molt probablement, van dur a terme pregàries anteriors a preparar l’atemptat com a forma de concentració".

Es van penjar trossos d’una camisa vermella al coll per atacar / EL PERIÓDICO

En aquest ritu religiós, els cinc integrants de la cèl·lula terrorista van deixar també tres fragments d’una camisa vermella Tommy Hilfiger, tisores i cinta adhesiva. Alguns dels atacants de Cambrils portaven com a mocador, "retalls d’aquesta peça", per la qual cosa els Mossos creuen que van poder tallar-la i penjar-se-la al coll abans de sortir a matar per "algun tipus de ritual o superstició de la seva pròpia religió".