PRIORITZACIÓ DE LA COMISSIÓ BILATERAL

La Generalitat plantarà el Govern espanyol en el Consell de Política Fiscal i Financera

Aragonès envia un correu al ministeri anunciant la seva absència i argumenta que prioritzen la interlocució bilateral

zentauroepp44449582 barcelona     26 07 2018    econom a    albert castellanos y180726110458

zentauroepp44449582 barcelona 26 07 2018 econom a albert castellanos y180726110458 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cap representant de la Generalitat assistirà al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que ha convocat el Ministeri d’Hisenda per a aquest dimarts a les 12.30 hores. Així ho ha comunicat el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, per correu electrònic al Ministeri d’Hisenda. 

El Govern tampoc va acudir al CPFF que es va celebrar fa dues setmanes, en el qual el Govern de Pedro Sánchez va plantejar l’augment de dues dècimes dels objectius de dèficit per al 2019 a les autonomies.

L’Executiu català argumenta que vol prioritzar la interlocució bilateral i creu que no té sentit anar al CPFF perquè les autonomies no tenen vot.

Notícies relacionades

El Govern té els ulls posats en la Comissió Bilateral d’aquest dimecres. L’ordre del dia ja està pactat entre la Generalitat i el Govern central i ha sigut traslladat a tots els grups del Parlament, excepte la CUP, que no hi ha assistit. Té 13 punts i inclou qüestions relatives a la cooperació entre administracions, inversions pendents i les lleis catalanes que estan suspeses pel Tribunal Constitucional (TC).

Els independentistes també volen abordar qüestions relatives a “drets i llibertats” i “en relació amb les vies de participació democràtica dels ciutadans catalans en les decisions sobre el seu futur polític”, que és la fórmula escollida per parlar del referèndum i els presos.