EL DEBAT SOBIRANISTA

Tardà defensa tornar a la «desobediència» si l'Estat no accepta un referèndum pactat

El dirigent d'ERC creu que «ara més que mai el Parlament hauria de tornar a reclamar al Congrés la celebració d'una consulta»

tarda

tarda

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputatd’ERC  en el Congrés Joan Tardà ha defensat aquest diumenge l’opció de tornar a la “desobediència” en el cas que l’Estat no atengui la demanda de la celebració d’un referèndum acordat. El dirigent republicà avala aquesta opció en diversos missatges difosos a través del seu compte de Twitter i en els quals es mostra “molt d’acord” amb l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, que en una entrevista amb el diari ‘Ara’ reivindica “orientar l’acció política a fer possible un referèndum efectiu” com a “única sortida”.

Tardà aprofita per obrir un fil en què recorda els infructuosos esforços dels independentistes per negociar la celebració d’un referèndum pactat amb l’Estat i remarca la “negativa de PP i PSOE” a dialogar que “va obligar” l’independentisme a “autodeterminar-se” l’1-O.

Notícies relacionades

En altres tuits seus, el dirigent republicà remarca que “mai” no hi havia hagut tants independentistes ni s’havia arribat “tan lluny”, i reivindica que “l’única solució és donar la veu a tots els catalans a través d’un referèndum acordat”. I defensa el dret dels catalans a decidir si volen “més autonomia o independència”.

A l’últim tuit del seu fil, Tardà es mostra “convençut que ara més que mai el Parlament hauria de tornar a reclamar al Congrés la demanda de celebració d’un referèndum acordat que satisfaci totes les parts”. I afegeix que si l’Estat es negués al diàleg, l’independentisme hauria de reprendre la via de la “desobediència”.