Relleu en la legació

L'exministre Dastis serà el pròxim ambaixador d'Espanya a Itàlia

L'exministre d'Exteriors té experiència com a representant espanyol a l'estranger

Spain Foreign Minister Alfonso Dastis Quecedo addresses the United Nations General Assembly  Thursday  Sept  21  2017  at the U N  headquarters   AP Photo Frank Franklin II

Spain Foreign Minister Alfonso Dastis Quecedo addresses the United Nations General Assembly Thursday Sept 21 2017 at the U N headquarters AP Photo Frank Franklin II / Frank Franklin II (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exministre d’Afers Exteriors Alfonso Dastis serà el pròxim ambaixador d’Espanya a Itàlia, han confirmat aquest dilluns fonts diplomàtiques.

Diplomàtic de carrera, Dastis estava "pendent de destí" en el Ministeri d’Afers Estrangers des que va ser substituït al capdavant del departament el 7 de juny passat per Josep Borrell.

El nou ministre, que inicialment havia paralitzat diversos nomenaments d’ambaixadors, ha ofert al seu antecessor en el càrrec un dels destins més apreciats de la carrera diplomàtica.

Al llarg de la seva carrera, Dastis ha exercit com a ambaixador representant d’Espanya a la Unió Europea (UE), conseller en la missió d’Espanya davant de Nacions Unides, a Nova York, i lletrat del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees i vocal assessor en la Direcció General de Coordinació Jurídica i Institucional de la Secretaria d’Estat per a la Unió Europea.

Notícies relacionades

Des del juny del 1996 i fins al setembre del 2000 va ser vocal assessor al Departament d’Internacional i Seguretat del Gabinet del llavors president del Govern espanyol, José María Aznar.

Més tard, va ser nomenat director de la Unitat de Recolzament del Comitè Organitzador de la Presidència Espanyola de la UE el 2002, amb rang de subdirector, i secretari general d’Assumptes Europeus.