CIUTADANS

Arrimadas acusa Iglesias d'estar "sempre" del costat dels separatistes a Catalunya després de la seva reunió amb Torra

Ha emmarcat l'acord anunciat entre Sánchez i Urkullu en les "moltes hipoteques" que té el PSOE

rjulve42675823 graf821  barcelona  26 03 2018   la l der de ciudadanos en c180326142546

rjulve42675823 graf821 barcelona 26 03 2018 la l der de ciudadanos en c180326142546 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La líder de Ciutadans i cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dilluns que no la sorprèn la bona sintonia que han manifestat el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el president de la Generalitat, Quim Torra, en la trobada que han mantingut aquest dilluns, i ha acusat el partit morat d’estar "sempre" del costat dels independentistes.

En un dinar al Club Siglo XXI, Arrimadas ha posat èmfasi en els insults de Torra contra els catalans no independentistes i ha assegurat que no s’imagina Iglesias mantenint una trobada amb algú que hagués insultat un altre col·lectiu.

"Insultar els catalans surt gratis. El primer que fa Iglesias és anar-lo a veure", ha assenyalat la líder taronja, que ha afirmat que no li resulta sorprenent que Iglesias i Torra hagin tingut una trobada marcada pel bon clima, ja que, segons el seu parer, Podem "sempre" està al costat dels separatistes.

Dard a Sánchez per Urkullu

Arrimadas ha assenyalat que el pacte anunciat pel president del Govern, Pedro Sánchez, i el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, per treballar en l’acostament de presos d’ETA a Euskadi i el traspàs de 37 competències es tracta d’un pagament de la "hipoteca" que van contreure els socialistes amb el PNB pel suport dels bascos a la moció de censura.

Arrimadas ha emmarcat l’acord anunciat entre Sánchez i Urkullu en les "moltes hipoteques" que té el PSOE després de la moció de censura que va facilitar la seva arribada a la Moncloa a començaments de juny.

Notícies relacionades

"Pagarà lletres cada quart d’hora, és president gràcies al PNB, Bildu i els independentistes", ha assegurat Arrimadas sobre Sánchez, entenent que els moviments que faci el nou Executiu demostraran el "preu" que ha pagat el PSOE per assolir el Govern.

Els dos líders han acordat crear grups de treball per estudiar l’acostament de presos d’ETA a presons del País Basc i analitzar i negociar el traspàs de 37 competències pendents. Entre les "prioritats", el ‘lehendakari’ ha citat el traspàs de centres penitenciaris, la gestió de les autopistes A-68 i part de l’A-1 i el port de Pasaia.