REBAIXAR LA TENSIÓ

Arrimadas va contactar amb Torra després de la plantada a Palau

La líder taronja li va demanar que mantingués la neutralitat institucional, que respectés les lleis i que treballés per a la convivència

zentauroepp43660816 la cap de l oposici   in s arrimadas  at n la premsa al parl180608133558

zentauroepp43660816 la cap de l oposici in s arrimadas at n la premsa al parl180608133558 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, va trucar per telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, després de negar-se a reunir-se amb ell al Palau de la Generalitat durant la ronda de contactes amb tots els grups. Va advertir que no aniria a la cita si Torra no retirava la pancarta que reclama la llibertat dels dirigents polítics empresonats i els fugits penjada al balcó de l’edifici. I ningú la va despenjar.

En un comunicat, els taronges asseguren que va ser una trucada "cordial" per tal de rebaixar la tensió entre els dos. La líder taronja el va instar a "reflexionar" i a "aparcar el seu pla il·legal" i el va advertir que "la seva reiteració en la il·legalitat i la substitució dels símbols oficials pels símbols ideològics en edificis i espais públics exclou milions de catalans i agreuja el conflicte social".

Notícies relacionades

Torra li va replicar que mantindria el llaç groc mentre els empresonats continuessin entre reixes i la va citar a fixar una nova data per reunir-se però Arrimadas va resoldre que, fins que no compleixi els seus tres requisits, no anirà a Palau.

El contacte es va establir després de la reunió entre Pere Aragonès i Carlos Carrizosa en el marc de la ronda de contactes del vicepresident amb tots els partits polítics per abordar temes sobre l’economia.