Puigdemont, Sànchez, Turull i Rull demanen al Parlament cobrar les pagues per desplaçaments

JxCat argumenta que "estan en unes circumstàncies extraordinàries i res justifica que no se'ls pagui"

abertran42599700 ousted catalan leader carles puigdemont   attends a panel ti180511111646

abertran42599700 ousted catalan leader carles puigdemont attends a panel ti180511111646 / Salvatore Di Nolfi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont i els diputats de JxCat empresonats, Jordi SànchezJordi Turull Josep Rull, han sol·licitat a la Mesa del Parlament que els aboni les pagues per desplaçaments que perceben els diputats. En un escrit registrat per JxCat, defensen que no "se’ls ha fet efectiu part dels drets econòmics previstos en l’article 12 del reglament" del Parlament i que no se’ls ha abonat la tarifa, que es mou entre els 20.061 euros i els 28.239 euros, segons el seu lloc de residència.

Aquest article especifica que els diputats "tenen dret a una assignació fixa i poden rebre també assignacions variables, totes, a càrrec del pressupost del Parlament i amb caràcter d’indemnització per a l’exercici de les seves funcions".

Els postconvergents reivindiquen que els diputats a l’estranger o a la presó "tenen dret a percebre una indemnització per l’exercici de les seves funcions parlamentàries, que varia en funció de la distància entre la seva residència habitual i la seu del Parlament, amb l’objectiu de sufragar les despeses derivades de la seva activitat com a diputats".

"Mantenen tots els drets"

Puigdemont, Sànchez, Rull i Turull no poden desplaçar-se actualment al Parlament perquè estan a l’estranger o a la presó: Puigdemont i Sànchez no ho han fet cap vegada aquesta legislatura i Turull i Rull ho van fer durant diverses setmanes abans de ser empresonats.

Notícies relacionades

Però JxCat insisteix que aquests diputats "mantenen, malgrat la seva situació excepcional, tots els drets com a diputats i la plena facultat d’exercir el vot per delegació".

"Els diputats afectats estan en unes circumstàncies extraordinàries i res justifica que no se’ls pagui, tenint en compte el caràcter indemnitzatori i la falta de norma o acord que ho exclogui", reclama el portaveu, Albert Batet. Afegeix que hi ha hagut casos de diputats que s’han absentat de l’activitat parlamentària per motius "de malaltia" i no se’ls han retirat mai les pagues per desplaçaments. Segons el parer de JxCat, això suposa una diferenciació entre diputats i "una discriminació" cap a Puigdemont, Sànchez, Turull i Rull.