'CAS NÓOS'

L'exsoci d'Urdangarin sol·licita l'indult al Govern

Diego Torres, condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó, ingressa a la presó catalana de Brians 2.

zentauroepp43830024 diego torres180618173520

zentauroepp43830024 diego torres180618173520 / Norma Vidal

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Barcelona

Diego Torres, l’exsoci d’Iñaki Urdangarin, va sol·licitar a finals de la setmana passada l’indult al Govern, així com que l’Audiència de Palma suspengui el seu ingrés a la presó fins que es tramiti aquesta mesura de gràcia, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO per fonts judicials. Torres ha entrat pocs minuts després de les 17 hores d’aquest dilluns a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. El Tribunal Suprem el va condemnar a cinc anys i vuit mesos de presó per la desviació de fons de l’Institut Nóos. Igual que al cunyat del Rei, dimecres passat, l’Audiència de Palma , que el va jutjar, li va comunicar en persona que tenia un termini de cinc dies per entrar al centre penitenciari que triés.

Notícies relacionades

El seu advocat, Manuel González Peeters, ha presentat dos escrits al tribunal de l’Audiència de Palma de Mallorca que va jutjar Torres i Urdangarin. En un dels escrits, comunica als jutges que ha sol·licitat l’indult al Ministeri de Justícia, alhora que els demana la suspensió de l’execució de la condemna del seu client. En un altre escrit, es requereix el mateix, però partint que la pena per malversació no supera els tres anys de presó i les que corresponen a altres delictes és inferior. La condemna de Torres va ser rebaixada de forma considerable pel Tribunal Suprem, que ha vist reduïda la pena de 8 anys i mig de presó a 5 anys i 8 mesos, cosa que ha fet que Urdangarin sigui el condemnat a la pena més alta.

Matas, a Aranjuez

L’Audiència de Palma de Mallorca també va citar per a dimecres passat l’expresident de les Balears, Jaume Matas. La seva condemna ascendeix a 3 anys i 8 mesos de presó. Però l’exmandatari no es va presentar i es va dirigir directament a la presó madrilenya d’Aranjuez. No és la primera vegada que l’exministre de Medi Ambient del PP creua la porta d’un centre penitenciari. El 2015, va estar durant uns mesos a la presó de Segòvia per un altre assumpte de tràfic d’influències.