Estratègia del PP

Margallo: "Faré tot el possible perquè Santamaría no sigui portaveu del PP"

L'exministre d'Afers Exteriors ha assegurat que l'exvicepresidenta del Govern "no és la seva candidata"

20180604-atlas-manuel-garca-margallo-asera-absurdo-que-yo-creyese-que-soraya-es-la-mejor-candidataa / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exministre d’Afers Exteriors i diputat del PP, José Manuel García-Margallo ha assegurat aquest dilluns que farà "tot el possible" perquè l’exvicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría no sigui portaveu del PP , i ha expressat les seves profundes discrepàncies amb la candidata a liderar el Partit Popular.

En declaracions al programa 'Espejo público', García-Margallo ha cridat l’atenció sobre el fet que "els únics que queden del primer govern" de Mariano Rajoy en l’actualitat són precisament Santamaría, junt amb Cristóbal Montoro i Fátima Báñez, que afirma que "són més dòcils intel·lectualment". 

"La resta han desaparegut i eren curiosament els que tenien criteri propi. Aquests són l’equip de Soraya, els apostòlics, i han anat substituint uns ministres per d’altres", ha sentenciat.

Profundes discrepàncies

En una altra entrevista al programa 'Al rojo vivo’, García-Margallo ha insistit en les seves desavinences amb Santamaría, amb qui assegura que manté "profundes discrepàncies" i amb qui no coincideix "en estratègies" i, per tant, ha afegit, no és la seva "candidata".

L’exministre ha afirmat que discrepen "fonamentalment sobre Catalunya, en l’enfocament del’Estat del benestar i en el sistema tributari", i que aquest desacord "ve de molt lluny".

Sobre Catalunya, García-Margallo ha afirmat que "és el que més mal" ha fet al partit i ha assegurat que el conflicte "no s’hauria d’haver judicialitzat".

També en relació amb Catalunya, l’exministre ha considerat que "des del 2012 estem assistint a un cop d’Estat en diferit", ha assegurat que "el que requereix és una intervenció quirúrgica" i ha considerat que "com més aviat millor i com més completa, menys possibilitats de metàstasi hi haurà".

Sobre la situació del partit, García-Margallo ha afirmat que "si Rajoy marxés ara seria una autèntica catàstrofe per al Partit Popular" i ha assenyalatAlberto Núñez Feijóo com la seva aposta favorita per succeir l’expresident al capdavant del PP, però ha remarcat que "s’ha d’esperar un congrés extraordinari" i "escoltar els programes dels diversos candidats".

Notícies relacionades

L’exministre ha reclamat que la successió de Rajoy "no sigui a dit" i ha afirmat que l’expresident "encara té un enorme prestigi i credibilitat dins del PP".

Sobre una altra possible candidata a la successió de Rajoy, l’actual presidenta del Congrés, Ana Pastor, García-Margallo ha assenyalat: "Coincidim molt en la nostra visió del món".