ESTRATÈGIA TARONJA

Ciutadans demana ja a Sánchez un altre 155 per evitar un nou ¿cop d'Estat¿

Villegas proposa de controlar la caixa, els mitjans de comunicació, els Mossos i la política exterior de la Generalitat

Avisa el nou president que s'estan tornant les mateixes ¿armes¿ que van utilitzar en el seu desafiament independentista

undefined43524723 graf7826  madrid  28 05 2018   el presidente de ciudadanos  180604184253

undefined43524723 graf7826 madrid 28 05 2018 el presidente de ciudadanos 180604184253 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ciutadans ha demanat aquest matí al nou president del Govern, Pedro Sánchez, una reunió per analitzar la situació de Catalunya i demanar-li que impulsi un nou 155. La intervenció de la Generalitat es va acabar dissabte, amb la presa de possessió de tots els consellers de Quim Torra, i el partit taronja considera que cal tornar a prendre les regnes d’algunes àrees per evitar un altre “cop d’Estat”.

El triomf inesperat de Sánchez ha diluït la figura d’Albert Rivera, que ha de buscar el seu lloc en el nou escenari polític espanyol. Ara per ara, els taronges continuaran basant-se en la seva estratègia contra els independentistes catalans per intentar marcar el nou president. El secretari general, José Manuel Villegas, ha sigut l’encarregat de demanar oficialment al cap de l’Executiu que analitzi la situació i sigui conscient que “s’aixeca el 155 als mateixos que van donar el cop”. Per això Villegas proposa de controlar quatre àrees del Govern català: els diners públics, els mitjans de comunicació, els mossos i la política exterior, perquè no tornin a obrir ambaixades.

Notícies relacionades

Preguntat sobre si el que planteja és un “155 preventiu”, el número dos de Rivera ha respost: “No és preventiu. Estem parlant d’actuar, d’aplicar la Constitució [...] [Torra] és del mateix equip que va donar el cop a la democràcia el 6 i 7 de setembre [...]. Són els mateixos i no han rectificat, diuen el mateix, que el president legítim és [Carles] Puigdemont. En totes les seves actuacions es col·loca fora de la llei i de la Constitució”. 

Villegas ha alertat del risc de “tornar als separatistes les mateixes armes que van utilitzar per fer el cop contra la democràcia”.