SESSIÓ DE CONTROL

Pablo Iglesias plora a l'hemicicle al llegir les tortures de 'Billy el Niño'

Demana al ministre d'Interior que retiri la condecoració policial a González Pacheco

Zoido i Mayoral s'embranquen en una picabaralla i hi ha d'intervenir la presidenta del Congrés

tzj8rof8n0699rmwux2tz61100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Entre llàgrimes ha acabat Pablo Iglesias la seva intervenció en el Congrés aquest dimecres. El líder de Podem demanava al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que retiri les condecoracions policials a Antonio González Pacheco, conegut com ‘Billy el Niño’ per les pallisses i maltractaments als detinguts a la Direcció General de Seguretat. Des del seu escó, ha llegit les declaracions terriblement dures d’algunes de les víctimes. No ha aconseguit retenir les llàgrimes després de la seva intervenció i, encara plorant, s’ha posat dret amb el braç alçat i el puny tancat, per saludar els familiars de les víctimes, que han presenciat el ple des de la tribuna.

Notícies relacionades

Zoido ha respost que no li consta que ningú hagi sol·licitat fins al moment que es retiri aquesta condecoració i ha fet referència a la polèmica del xalet comprat per Iglesias i Irene Montero. Això ha despertat el malestar del diputat lila Rafael Mayoral, que s’ha embrancat en una discussió a crits amb el grup popular. 

La presidenta de la Cambra baixa, Ana Pastor, ha cridat a l’ordre en diverses ocasions a Mayoral fins que la tensió s’ha rebaixat i ha pogut continuar la sessió de control.